cookie-og-privatlivspolitik
Der blev spillet på både fløjene og midtbanen under aftenens byrådsmøde. Men borgmesteren gav hverken gule eller røde kort. Motioneret blev der dog, for politikerne skulle trave ned til hjørnemikrofonerne for at give deres besyv med.

11

Billeder

Der blev spillet på både fløjene og midtbanen under aftenens byrådsmøde. Men borgmesteren gav hverken gule eller røde kort. Motioneret blev der dog, for politikerne skulle trave ned til hjørnemikrofonerne for at give deres besyv med.
Foto: Flemming K. Karlsen

Lolland

Byråd med blandede følelser

BILLEDSERIE: Byråd indtog banen og spillede i overtid
01. maj 2020 kl. 14:10 Af Birgitta Andersen

Annonce

LOLLAND Da Lolland byråd så hinanden igen torsdag efter mange Skype-møder, var stemningen god til at starte med.

Maribohallerne lagde håndboldbane til, så byrødderne kunne sidde med behørig afstand, mens to var med på storskærm.

Men der gik ikke lang tid, før gensynsglæden blev spillet til hjørne. Først på den alenlange dagsorden var regnskabet for 2019 og værre endnu, opfølgning på det første kvartal i 2020. Og det fik mundvigene til at trække helt ned på håndboldstregerne.

Til trods for, at kommunen kom ud med et større driftsoverskud end beregnet, manede borgmester Holger Schou Rasmussen (S) til besindighed.

- De gode takter fortsætter absolut ikke i 2020.

Budgettet for 2020 hænger kun sammen med en tynd tråd, og da både ældre- og sundhedsudvalget, social- og arbejdsmarkedsudvalget og børne- og skoleudvalget varsler røde tal på bundlinjen, ser det ud til at blive et dystert år og nogle benhårde budgetforhandlinger for 2021.

Viceborgmester Henrik Høegh (V) stak til borgmesteren i forhold til udligningsforhandlingerne, der slet ikke ser ud til at gå i Lollands retning.

- Det er meget dystert. Vi kigger ind i et underskud på mellem 120 og 150 millioner kroner. Og det kan jeg lige så godt sige, at det er ikke noget, vi kommer til at tackle her på Lolland. Det bliver en kamp mellem Lolland og regeringen og Folketinget, sagde Høegh, der buldrede mod den socialdemokratiske regering for at sjofle udligningsdebatten.

Flere byrødder gav udtryk for frustration over udligningsforhandlingerne og yderligere besparelser.

Bente Borreskov (EL) kunne ikke tilslutte sig regnskabet for 2019. Enhedslisten har gennemgået det og fundet en række uregelmæssigheder på anlægsposterne. Blandt andet i forhold til Narviksvej, hvor de mener at kunne finde en difference på 16 millioner kroner.

- Det er vigtigt, at vores regnskab kan gennemskues af politikere og interesserede borgere. Det har vi et ansvar for, sagde hun.

Henrik Høegh tilbød at hente revisoren ind til et møde for at få afklaret spørgsmålene.

Byrådet mødes mandag til første diskussion af det dystre budget 2021.

Læs meget mere om punkterne på byrådets møde i fredganes Folketidende.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

john brædder ønsker at folk… 24. november 2020 kl. 09.12

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen hjælper minkavlere 22. november 2020 kl. 21.48

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: NILS JØRGENSEN

Torvet Nykøbing 16. november 2020 kl. 16.03

AF: JOHN WENNERWALD

Goddag til kontantløst samfund 15. november 2020 kl. 21.43

Annonce