Annonce
Lolland

Byråd står fast: Nej til dispensation i skolesag

Stormarkskolen må nøjes med at oprette en enkelt 0. klasse, selv om der var interesse nok til at danne to. Foto: Jan Knudsen

Det er for sent at give dispensationer nu, mente et stort flertal i byrådet, som til gengæld indleder drøftelser om en langsigtet løsning.

NAKSKOV Kun Venstre og to af de tre medlemmer i Dansk Folkeparti stemte for, da Lolland Kommune byråd torsdag aften drøftede en mulig dispensation fra styrelsesvedtægten, der fastlægger reglerne for, hvordan børn fordeles på skolerne. Venstre samt Henning G. Rasmussen og Eric Steffensen var således indstillet på at imødekomme ønsket fra en gruppe forældre, der ønsker, at deres børn begynder på Stormarkskolen i stedet for Byskolen.

Men det er alt for sent, når børnene skal begynde allerede 6. april, og skolerne er langt i deres planlægning og blandt andet har lavet brobygning med børnehaver. Det ville også få stor betydning for personalet, påpegede Signe Lund (S), der er formand for børne- og skoleudvalget.

- Suspenderer vi, kan vi stille medarbejdere i en situation, hvor de skal skifte arbejdsplads hen over påske, så jeg synes, det er i 11. time, sagde hun og påpegede, at udvalget også har bedt forvaltningen forberede en temadrøftelse i maj med det mål at finde en mere langsigtet løsning for kommende årgange.

Uheldigt lederforløb

Flere politikere beklagede, at de ikke havde taget hånd om problemet tidligere. Det gjaldt blandt andre Eric Steffensen (DF), der også mente, politikerne skulle have været bedre til at inddrage forældrenes ønsker - og at man ikke kunne være bekendt ikke at efterkomme deres ønske.

Uden at gå i detaljer sagde han også, at politikerne er "bekendt med Byskolens problemer".

- Trods et uheldigt lederforløb på skolen er vi fortrøstningsfulde med den nuværende ledelse, bemærkede han og afviste, at det skulle være for sent at dispensere nu.

For nok skal eleverne begynde i 0. klasse 6. april.

- Men lige nu er vi næsten fire måneder fra den rigtige skolestart, påpegede han.

24 forældre har fået afslag på at få deres børn optaget på Stormarkskolen, heraf har ni søskende på skolen. Det har fået både forældre og skolebestyrelsen på Stormarkskolen til at henvende sig til børne- og skoleudvalget med et ønske om en dispensation fra styrelsesvedtægten, som regulerer optag af elever på kommunens skoler.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En kedelig sag

Også Venstres Jens Erik Kistrup argumenterede for at give dispensationen.

- Jeg synes, vi skal være mere lydhøre over for vores forældre og børn, sagde han og udtrykte tiltro til, at lærerne vil kunne håndtere ændringen.

- De har håndteret coronatiltag, der er kommet over natten. Det har de klaret med bravour, påpegede han.

Men resten af byrådet så anderledes på det.

- Det er en helt igennem kedelig sag. Uanset om vi giver dispensation eller ej, vil der være en skole, der er utilfreds, sagde Lars Christiansen (SF) og tilføjede, at det ikke er nyt, at nogle vælger Byskolen fra - til trods for mange tiltag, der skal styrke den.

Marie-Louise Brehm Nielsen sagde, at Din Stemme nok hylder det frie valg, men at timingen i denne sag ikke var god. Leo Christensen (L) gav udtryk for, at man ville kunne få mere harmoniske klassestørrelser, hvis man dispenserede, så der blev to klasser på Stormarkskolen og en på Byskolen. Men også han synes, det var for sent nu.

Til gengæld bad han om at få en bekræftelse af, at den kommende temadrøftelse ikke munder ud i, at en af de to skoler lukkes - men den bekræftelse var der ingen, der gav.

Bente Borreskov (EL) bemærkede, at det er et problem, søskende ikke kan komme til at gå på samme skole, men at udvalget har besluttet en skolestruktur og en styrelsesvedtægt, og at det er for sent at ændre på så kort før skolestart.

Og til sidst rundede Signe Lund af og bemærkede, at hun bliver pikeret over, at man i år et efter vedtagelsen af en ny skolestruktur kommer fem minutter over 12 og ønsker at dispensere. Og Holger Schou Rasmussen (S) fastslog, at en dispensation måske nok løser et problem, men også skaber nogle andre.

- Det kan være meget besnærende at sige, man lige giver plads til de søskende, men så åbner man Pandoras æske, sagde han og fastslog, at hele byrådet vil blive inddraget i den kommende drøftelse om skoledistrikterne.

  • Stormarkskolen må nøjes med at oprette en enkelt 0. klasse, selv om der var interesse nok til at danne to. Foto: Jan Knudsen
Annonce
Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Lolland

Efter voldsom brand: Militærmuseum genopstår

Annonce
Annonce
Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

112

Bil i brand på motorvejen

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Sport

Triumf i Silkeborg - perfekt slutspilsstart for NFH

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan

Lokal nyt

Venstre vil forlænge grænsekontrollem