cookie-og-privatlivspolitik
Der var ros fra flere partier til borgmesterens arbejde med at skaffe 120 millioner kroner fra særpuljen i 2022. - Men den langsigtede løsning håber vi også på. Hvis ikke vi drømmer, når vi aldrig derhen, sagde Tine Vinther Clausen (V).
Der var ros fra flere partier til borgmesterens arbejde med at skaffe 120 millioner kroner fra særpuljen i 2022. - Men den langsigtede løsning håber vi også på. Hvis ikke vi drømmer, når vi aldrig derhen, sagde Tine Vinther Clausen (V).
Foto: Claus Hansen

Lolland

Byråd vendte budget

Byrødder gav de første indspark til forhandlinger om budget 2022
18. september 2021 kl. 06:31 Af Rikke Folm Berg

NAKSKOV Byrådet i Lolland Kommune havde torsdag aften forslag til budget 2022 og budgetoverslag for de kommende tre år til første behandling. Det skete på byrådsmødet, som denne gang blev holdt i mødesalen på Nakskov Bibliotek.

- Det er den vigtigste politiske proces i byrådet, hvor vi fastsætter målsætningerne for de kommende år, sagde borgmester Holger Schou Rasmussen (S).

Ifølge ham vil den almindelige lollik dog ikke komme til at opleve de store ændringer fra 2021 til 2022, da både service og skat forbliver på niveau.

De forskellige partier kom hver især med deres ønsker til de videre forhandlinger frem mod det endelige budgetforlig. Her giver et samlet overskud nemlig rum for at skrue lidt op for driften.

Bente Borreskov fra Enhedslisten ønskede seks millioner kroner afsat til at udføre ældrepleje, både for at løfte serviceniveauet, men også for at afhjælpe stress og fastholde medarbejdere i ældreplejen.

Annonce

Vibeke Grave fra Socialdemokratiet ønskede sig en borgerrådgiver. Tine Vinther Clausen fra Venstre roste arbejdet med at få 120 millioner kroner fra særpuljen til Lolland Kommune og bakkede ellers blot op.

Henning Rasmussen fra Din Stemme ønskede et løft til ældreområdet og børn med boglige vanskeligheder.

Leo Christensen fra Lokallisten pegede på vigtigheden af at få skabt en reserve, fordi uforudsigeligheden i, hvad der sker på Lolland de næste år, ifølge ham, er stor. Derudover satte han fokus på behovet for at få hjulpet flere unge i uddannelse.

Borgmesteren rundede af ved at mane til forsigtighed, fordi et underskud i 2023 truer forude.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

AF: BOB NIELSEN

Byrådet stemte imod dansk… 15. oktober 2021 kl. 06.47

AF: JOHN WENNERWALD

Sydkysten bliver grønnere 10. oktober 2021 kl. 23.23

AF: KURT HANSEN

Bogø vindmøller 05. oktober 2021 kl. 14.31

AF: JOHN WENNERWALD

Dronning over alle 03. oktober 2021 kl. 22.46

AF: TOM AHLQVIST

Ældres forhold. 30. september 2021 kl. 16.06

Annonce

ANNONCE