cookie-og-privatlivspolitik
Tobias Dinesen elsker Rødby og byrådsarbejdet. Så nu vil den unge Venstre-løve pendle til studierne i København.
Tobias Dinesen elsker Rødby og byrådsarbejdet. Så nu vil den unge Venstre-løve pendle til studierne i København.
Foto: Claus Hansen

Lolland

Byrådsarbejdet har gjort Tobias blød i knæene

Ungt byrådsmedlem vil passe sit politiske arbejde ved siden af studierne i København.
17. marts 2019 kl. 11:10 Af Birgitta Andersen

RØDBY Da Tobias Dinesen stillede op for Venstre til kommunalvalget i 2017, meldte den nyslåede student klart ud, at han næppe ville blive i byrådet, hvis drømmestudiet kaldte i København. På valgaftenen fik den unge mand 210 stemmer og røg i byrådet.

- Det havde jeg ikke ventet! Det er et kæmpe ansvar, at 210 personer har sat deres kryds ved mig og mener, at jeg er den rigtige til at repræsentere dem, siger Tobias Dinesen.

Allerede på valgnatten var planen om at forlade byrådet for at studere blevet til et "måske". En uge efter havde byrådets yngstemand trukket endnu mere i land, og nu, hvor studierne venter, har han endegyldigt ombestemt sig.

- Når først man kommer ind i politik, vil man ikke ud igen. Det er en verden helt for sig, og den verden er sindssygt spændende!

Derfor er planen nu, at Tobias Dinesen bliver boende i Rødby og passer byrådsarbejdet, mens han pendler til studierne i København. Sammen med en kammerat leder han dog efter en lejlighed i hovedstaden, hvor han får et værelse, han kan overnatte i, når det bliver sent på studiet.

Annonce

- Så hvis nogen kender nogen... Det er jo ikke så nemt at finde noget, siger Tobias om den nærmest umulige opgave, de to ungersvende har sat sig for.

Umulig kunne opgaven også synes, da den unge Venstre-løve fra Rødby kom i byrådet. Han fik plads i hele to udvalg: fritids- og kulturudvalget samt det tunge social- og arbejdsmarkedsudvalg.

- Fritids- og kulturudvalget er et fint udvalg at udvikle sig i. Både Tine (Vinter Clausen, red.) og jeg er nyvalgte i byrådet, og vi bruger hinanden rigtig meget. Jeg har en del erfaring på fritidsområdet, og hun på kulturområdet. Så vi supplerer hinanden godt.

- Social- og arbejdsmarkedsudvalget troede jeg ikke ville være mig. Men det er det blevet! Jeg er jo en rigtig matematikdreng, så det der med at sætte sig ind i servicelovens paragraffer og den måde, man bygger en kommunal økonomi op, har været rigtig spændende.

Tobias Dinesen har fra dag et sat en ære i at være forberedt til tænderne.

Annonce

- Til det første møde var der vedhæftet to rapporter fra Kommunernes Landsforening. De var vel på 200 sider. Jeg læste det hele. Da jeg kom til mødet, viste det sig, at ingen andre end jeg havde læst det, griner han.


Prioriterer det nære

Til trods for at Tobias Dinesen med sine 19 år var yngstemand i det nye byråd, føler han ikke, at han er blevet ignoreret af de langt mere erfarne politikere.

- De lytter gerne til mig - både i gruppen, i udvalget og i resten af byrådet. De spørger ofte, hvordan jeg ser problemstillingerne i forhold til min alder. Men altså ... hvis de ikke ville lytte, så kom de nok til det alligevel. Jeg holder ikke min kæft, griner han.

Planen er altså, at Tobias bliver i byrådet, selv om studiet i erhvervsjura på CBS venter 1. september.

- Og måske stiller jeg endda op til endnu en periode i byrådet, hvis planen her virker. Jeg elsker byrådsarbejdet, fordi jeg virkelig kan mærke, hvor stor en forskel vi gør.

Annonce

Derfor er det ikke nødvendigvis drømmen om en karriere i Folketinget, der trækker - selv om Jakob Ellemann-Jensen (V) er det store politiske idol.

- Det nærpolitiske har klart min største interesse. Det er ikke til at sige, om jeg vil i Folketinget om 10 år. Jeg lukker ikke nogen døre. Men hvis jeg skal, vil jeg gerne have noget erhvervserfaring inden - ligesom Jakob Ellemann og Marcus Knuth. Det er rigtigt at have noget erfaring at gro fra som politiker.

Uanset hvad ved Tobias, hvor rødderne er plantet.

- Jeg elsker Lolland. Drømmescenariet er at få ansættelse som erhvervsjurist hos et af de store firmaer, som Advodan, så jeg kan vende hjem igen. Når alt kommer til alt, er jeg bare en lille Rødby-dreng.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

AF: CHRIS MCKAY

Aftenskole ånder lettet op.… 15. november 2021 kl. 15.06

AF: MICHAEL SKOVBON

Er der en voksen til stede??? 15. november 2021 kl. 13.37

Annonce

ANNONCE