cookie-og-privatlivspolitik

2

Billeder

Anette Knoblauch.
Foto: Jan Knudsen, arkivfoto

Lolland

Byrådsmedlem bliver løsgænger efter facebookopslag

Anette Knoblauch forlader Dansk Folkeparti.
15. april 2021 kl. 14:10 Af Birgitta Andersen

LOLLAND Debatten raser om den lollandske vasketøjsordning, og tirsdag aften kostede den hårde tone så DF et byrådsmedlem.

Anette Knoblauch, der blandt andet sidder i ældre- og sundhedsudvalget, meldte sig prompte ud af Dansk Folkeparti, da hun blev gjort opmærksom på et opslag, hendes partifælle og lokalformand Eric Steffensen (DF) havde slået op på Nakskov-gruppen.

Her blev tøjvaskeordningen debatteret, og Enhedslistens Birthe Lauridsen skrev et indlæg om denne. Det kommenterede Eric Steffensen med det opslag, der ses her på siden.

Opslaget blev set af flere byrådskollegaer fra forskellige partier, og tonen i det faldt dem så meget for brystet, at de gjorde Knoblauch opmærksom på det.

- Jeg kan bekræfte, at jeg har meldt mig ud af partiet, siger Anette Knoblauch, da Folketidende får fat på hende onsdag.

Annonce

Ifølge Knoblauch var opslaget blot den berømmelige dråbe, der fik bægret til at flyde over.

Allerede før sidste kommunalvalg skrev Folketidende om uro i den lokale partiforening. Anette Knoblauch fortæller, at der aldrig rigtig er kommet ro på i byrådsgruppen, der foruden hende og Eric Steffensen også består af Henning Rasmussen.

- Vi har haft uro i gruppen i meget lang tid. Det stammer helt tilbage fra før valget. Det har været op ad bakke i lang tid. Og det her var dråben, fortæller Knoblauch.

Hun har sæde i ældre- og sundhedsudvalget som eneste DF'er, og mener således at kunne regne ud, hvem titlen som "knaldperle" refererede til i Eric Steffensens opslag.

- Men det er jo også de andre i udvalget, der får en over tuden. Som kvinde og som feminist må jeg altså bare grine af sådan et opslag, siger Knoblauch, der dog gjorde lidt mere end det.

Annonce

Hun indgav sin udmeldelse af DF.

- Jeg er i politik, fordi jeg vil gøre en forskel. Jeg vil noget. Jeg sidder der ikke for at promovere mig selv. Og jeg har et fantastisk samarbejde med alle andre i byrådet, siger Knoblauch, der glæder sig til tilværelsen som løsgænger i Lolland byråd.

- Det kan have sine fordele at være løsgænger. Så er du frit stillet på alle hylder. Nogen gange kan du lide det ene og det andet. Man kan have sine holdninger uden at skulle tænke partipolitik, siger byrådsmedlemmet, der glæder sig til at få ro på.

Men hun ærgrer sig over, at det er et farvel til DF.

- Jeg har været glad for at være i DF. Det passer med min politik og min opfattelse af, hvordan tingene skal være. Man kan sige, at jeg jo har valgt at vedblive med at være medlem af DF i tre et halvt år trods alt. Så det er lidt ærgerligt, at det skal komme så vidt, siger Knoblauch, der ærgrer sig over den nuværende krise i sit gamle parti.

Annonce

Før udmeldingen tirsdag havde Anette Knoblauch allerede besluttet ikke at stille op til kommunalvalget i november.

- Jeg har fået opfordringer fra andre partier. Men indtil videre er planen ikke at stille op igen. Men man holder ikke op med at brænde for Lolland fra den ene dag til den anden, slutter hun.

Eric Steffensen kan godt se, at han måske burde have brugt et andet ordvalg i opslaget, og har nu ændret det på Facebook.

Ellers er hans eneste kommentar til Knoblauchs exit:- Ingen kommentarer.

Læs mere i Folketidendes papiravis torsdag.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Er Det Konservative… 13. maj 2021 kl. 16.24

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

Annonce

ANNONCE