Annonce
Lolland

Campisterne trodser coronaen

Flaget er oppe, og den første campingvogn er ved at være på plads. For Birgithe og John Pedersen er det tid til at tage fat på den første sæson på Maribo Sø Camping. De driver fortsat campingpladsen i Kragenæs og en autocamperplads i Bandholm. Foto: Jan Knudsen

Fik en anderledes standerhejsning end forventet.

MARIBO Da Birgithe og John Pedersen i efteråret købte Maribo Sø Camping, havde de ikke regnet med, at det helt frem til åbningsdagen skulle være uklart, om pladsens faste campister kunne rykke ind inden påske. Først i sidste øjeblik valgte de nye ejere at byde gæsterne indenfor.

I går klokken 11 blev flagene sendt til tops og markerede, at campingvognene nu er velkomne. Maribo Sø Camping er åben, selv om covid-19-virussen skygger noget for hverdagen i den kommende tid.

Bente Hammer vil stå for den daglige drift på campingpladsen. Hun fik ved åbningen besøg af pladsens tidligere campingchef, Bodil Clemmensen, der overrakte et skilt med ordene "The Boss". Det sad på den tidligere campingchefs cykel, og det skal nu over på den nye chefs elcykel.

- På grund af skiltet var det uden tvivl Europas mest fotograferede cykel, forklarede Bodil Clemmensen ved overrækkelsen.

De nye ejere har gennem vinteren haft god hjælp af pladsens tidligere forpagter, men nu er det tid til at stå på egne ben - selv om Bodil Clemmensen stadig vil hjælpe til, hvis det er nødvendigt.

Med landet lukket ned får sæsonen dog en mere blød start, end de nye ejere havde forventet og håbet på.

- Alle udlejninger af vores hytter er blevet afmeldt, og de fleste turister har også meldt fra, forklarede John Pedersen.

Blandt fastliggerne er der dog flere, der trodsede coronaen og mødte op til standerhejsningen. Alle godt bevæbnet med sprit.

På campingpladsen er der sat adgangsbegrænsninger op ved baderum og køkkenet, mens fællesstuen er blevet lukket ned. I det hele taget fokuseres der meget på sikkerheden.

- Ude på pladsen er der sat sæbe op alle steder, hvor vi har tapsteder, og vi har anbefalet, at man bruger faciliteterne i vognene så meget som muligt, fortalte Birgithe Pedersen.

- Det vigtigste er, at man husker at passe på sig selv, slog Bente Hammer samtidig fast.

Heller ikke campingpladsens information og kiosk er åben. På grund af smittefaren holder den lukket, til det atter er sikkert at samles. I stedet for bliver alle gæster modtaget gennem lugen ved vinduet.

- For os er det lidt mærkeligt, at man skal holde gæsterne på afstand på den måde. Campingfolket er jo meget sociale, og det her er lidt upersonligt, sagde John Pedersen efter at have sendt endnu en fastligger med campingvogn ind på pladsen.

Der er en ny boss på pladsen. Campingpladsens hidtidige forpagter, Bodil Clemmensen, overrækker den daglige leder, Bente Hammer, skiltet med "The Boss", der skal sidde på cyklen. Foto: Jan Knudsen
Birgithe og John Pedersen er klar til at hjælpe Bente Hammer, når det er nødvendigt. I øjeblikket foregår al ekspedition gennem vinduet. Foto: Jan Knudsen
  • Flaget er oppe, og den første campingvogn er ved at være på plads. For Birgithe og John Pedersen er det tid til at tage fat på den første sæson på Maribo Sø Camping. De driver fortsat campingpladsen i Kragenæs og en autocamperplads i Bandholm. Foto: Jan Knudsen
  • Der er en ny boss på pladsen. Campingpladsens hidtidige forpagter, Bodil Clemmensen, overrækker den daglige leder, Bente Hammer, skiltet med "The Boss", der skal sidde på cyklen. Foto: Jan Knudsen
  • Birgithe og John Pedersen er klar til at hjælpe Bente Hammer, når det er nødvendigt. I øjeblikket foregår al ekspedition gennem vinduet. Foto: Jan Knudsen
Annonce
112

Afsløret i bussen: Der var ulovlige stoffer i poserne

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

Annonce
Annonce
112

Politiet efterlyser: Har du set Mathias?

112

Afsløret i bussen: Der var ulovlige stoffer i poserne

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

112

Tre anholdt: Narkohunden Alfa opsnusede et halvt kilo kokain

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Guldborgsund

Ekstremt vejr koster kommune mindst 24 millioner kroner

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

Indland

Medicinrådet anbefaler medicin til behandling af uhelbredelig brystkræft

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo

Maribo

Sygdomsforløb satte gang i butiksdrøm: Nu har han slået døren op

Lolland

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof

Indland

Vil du også gøre det? Seks ud af 10 vil sætte hveder på bordet

Annonce
Annonce
Sport

NFH dummer sig gevaldigt i Sønderjyske - under maksimalt pres nu

112

Stoppet på trehjulet knallert på motorvejstilkørsel

Udland

Biden underskriver Ukraine-pakke og lover nye sendinger straks

Indland

Myndighederne jubler: Snart er det slut

Guldborgsund

Millliondyrt projekt i gang: Skal forvandle 250 kvm

Guldborgsund

Se billederne: Hundredvis dukkede op til 125-års jubilæum

Sport

NFH-profil ånder lettet op: Fjernet knude var godartet