cookie-og-privatlivspolitik
Renoveringen af Christianssædecentret er i fuld gang. Skiltet med det nye navn, "Jægerhuset", er sat op.

2

Billeder

Renoveringen af Christianssædecentret er i fuld gang. Skiltet med det nye navn, "Jægerhuset", er sat op.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Christianssæde-centret er blevet til "Jægerhuset"

Den nye ejer af Christianssæde Slot og Skov har købt af Indre Mission.
16. juli 2020 kl. 06:00 Af John Karlsen

Annonce

CHRISTIANSSÆDE Indre Mission i Danmark har solgt Christianssædecentret til den nye ejer af Christianssæde slot og skov, Andreas Just Karberg.

- Centret kommer til at indgå i et samlet hele, siger Andreas Just Karberg.

I forvejen har han foruden Christianssæde Slot og Skov også købt den gamle gartnerbolig på Kristianssædevej.

Den lokale kreds fra Indre Mission måtte opgive at drive centret videre med udgangen af sidste år: Kræfterne rakte ikke længere, og desuden blev huset efterhånden kun i mindre omfang brugt til sit omrindelige formål som et kristent mødested.

Efterfølgende er det ejerne af Christianssædecentret, Indre Mission i Danmark, der har forberedt et salg ved blandt andet at få ejendommen vurderet, og 1. maj var handlen en realitet.


Færre sengepladser

Andreas Just Karber har indledt en renovering af Christianssædecentret. På facaden vidner skiltet "Jægerhuset" om, at bygningen nu har fået et nyt navn og en ny funktion.

Jagt er en væsentlig del af driften af godset, og her kan nyerhvervelsen indgå som overnatnings- og samlingssted. Den igangværende modernisering reducerer antallet af senge, samtidig med at forholdene bliver forbedret.

Andreas Just Karberg vil også opretholde muligheden for at lokale kan bruge "Jægerhuset" til sammenkomster - sådan som det var tilfældet med Christianssædecentret.

Den planlagte istandsættelse af Christianssæde Slot afventer en nødvendig renovering af den omkringliggende voldgrav - og den skal vente til efter 1. oktober af hensyn til de frøer, der bor her.

Indre Mission lader nu provenuet fra salget af Christianssædecentret indgå i den fond, der finansierer etableringen af nye missionshuse og renovering af de eksisterende. Etableringen af centret i slutningen af 1970'erne blev dengang blandt andet finansieret af salget af lokale missionshuse: Opførelsen af centret kostede dengang omkring 900.000 kroner.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

AF: JOHN WENNERWALD

Kan pensionsalderen gå den… 20. juli 2020 kl. 11.28

Annonce