cookie-og-privatlivspolitik
Formand Kim Friisgaard ærgrer sig over, at politikerne i fritids- og kulturudvalget ikke gav en aktiv klub en hjælpende hånd og godkendte en ansøgning på 25.000 kroner til støtte af sommerens to danske mesterskaber.
Formand Kim Friisgaard ærgrer sig over, at politikerne i fritids- og kulturudvalget ikke gav en aktiv klub en hjælpende hånd og godkendte en ansøgning på 25.000 kroner til støtte af sommerens to danske mesterskaber.
Foto: Claus Hansen

Lolland

Coronaen ødelagde tidsplanen

Formanden for Faldskærmsklubben.dk forstår ikke afslag på kommunalt tilskud.
27. september 2021 kl. 09:31 Af Palle Nevad Frandsen

HOLEBY Med kraftig blæst over Lolland-Falster Airport var der torsdag god tid for Faldskærmsklubben.dks formand til at fundere over det afslag, som fritids- og kulturudvalget gav klubben tidligere på måneden.

Klubben havde søgt om 25.000 kroner i støtte til to danske mesterskaber, men udvalget sagde nej, da ansøgningen var sendt, så den blev modtaget i sommerferien, lød forklaringen.

Faldskærmsklub fik nej til kommunalt DM-tilskud

Den udmelding har formand Kim Friisgaard svært ved at forstå. Ansøgningen var sendt til kommunen 16. juni, hvilket var tre uger før det første af de to danske mesterskaber. I Kim Friisgaards optik er det ikke i sommerferien, og i øvrigt fremgik det ikke noget sted, at der var en sådan ferie at tage hensyn til.

- Vi får besked fra en ansat i forvaltningen om, at det først kunne behandles på et udvalgsmøde til august, men vi får på intet tidspunkt at vide, at det er et problem, forklarer han.

Annonce

De to danske mesterskaber var i begyndelsen af juli og midt i august, og Kim Friisgaard medgiver, at man fra klubbens side godt kunne have søgt tilskuddet tidligere, men man ønskede heller ikke at belemre kommunens folk med at tage stilling til at støtte to mesterskaber, hvis Faldskærmsklubben.dk blev nødt til at aflyse dem.

- Problemet for os har været coronaen. Den gjorde det svært at planlægge så store arrangementer, og vi var fast besluttet på ikke at ville søge om tilskuddet, før vi var 70 procent sikre på, at vi kunne afvikle de to danske mesterskaber, siger Kim Friisgaard.

Udvalgsmødet i august faldt dagen før, det andet DM skulle afvikles, men her fik man så besked om, at der var for mange punkter på dagsordenen, så sagen ville blive udsat til september. Og her faldt afslaget så - og en bemærkning fra udvalgsformand Tine Vinther Clausen (V) om, at man skal søge i god tid og gøre det, mens der er sekretariatsbetjening, og inden udvalgene holder sommerferie.

Kim Friisgaard pointerer, at klubben har et godt samarbejde med forvaltningen - der også indstillede, at klubben kunne få det ønskede tilskud - men han føler ikke, at politikerne har føling med livet som frivillig i foreningsdanmark.

- Vi gør det så godt, vi kan, og politikerne burde prøve at være en hjælpende hånd fremfor at kritisere os. Hvis der er sådanne frister, som skal overholdes, så burde det måske fremgå af hjemmesiden, hvor man ansøger om støtte fra puljen, siger den meget skuffede formand.

Annonce

Læs også artiklen: "Klub nyder at være kommet til Lolland":KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: TOM AHLQVIST

Helhedsplaner og disses proces. 18. oktober 2021 kl. 13.10

AF: JOHN WENNERWALD

Vi kan mere 17. oktober 2021 kl. 22.02

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

AF: BOB NIELSEN

Byrådet stemte imod dansk… 15. oktober 2021 kl. 06.47

AF: JOHN WENNERWALD

Sydkysten bliver grønnere 10. oktober 2021 kl. 23.23

AF: KURT HANSEN

Bogø vindmøller 05. oktober 2021 kl. 14.31

Annonce

ANNONCE