cookie-og-privatlivspolitik
Cykelhandler Peter Storgaard Kristensen har især solgt mountainbikes samt  racer- og trekkingcykler.
Cykelhandler Peter Storgaard Kristensen har især solgt mountainbikes samt racer- og trekkingcykler.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Cykler er en mangelvare

Cykelhandlere må sige nej til mange, som gerne vil have en ny cykel.
30. april 2021 kl. 17:16 Af Marianne Knudsen

NAKSKOV Den øgede fritid i eget selskab under pandemien har været medvirkende til, at der blev solgt ekstremt mange cykler sidste år. Der er også stor efterspørgsel på nye cykler i år.

Så mange må skuffede forlade cyklehandlerne. Hos Storgaard Cykler i Tilegade i Nakskov mærker Peter Storgaard Kristensen især øget efterspørgsel på moutainbikes og racercykler.

- Nakskov Cykle Club har jo start hold i mountainbike for såvel mænd som kvinder, og specielt vedrørende mountainbikes har vi huller i nogle af modellerne, men der er ikke fuldstændig udsolgt. Ventetiden er fra 14 dage til et halvt år, men det er da ærgerligt, at vi ikke kan få de cykler, vi gerne vil, siger indehaveren.

For 2022 har Storgaard Cykler allerde nu lagt ordrer ind på kæder og kranse til racercykler og andre løsdele for at sikre at have et lager, og ellers føler Peter Storgaard, at han har arbejdet i døgndrift i to måneder, da der er virkelig mange reparationer, fordi folk cykler meget mere, og fordi det er forår.

Grundet pandemien mangler der råvarer i form af gummi og metal. Fabrikkerne i Østen, der laver komponenter, har også været lukket ned, og transportsektoren er ramt.

Annonce

Hos Fri BikeShop på Tårsvej i Nakskov beklager ejeren, Jan Sørensen, at han må sige nej til folk hver dag, som har udset sig en speciel model på nettet.

- Der er surt for os og for kunderne, men vi har altså 300 til 400 cykler på lager, så vi har cykler stående. Vi oplever også, at folk kommer fra Jylland eller Sjælland for at hente en cykel hos os, og heldigvis er vi i en kæde på næsten 100 butikker, der kan hjælpe hinanden, siger Jan Sørensen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

AF: PAW HALLANDSON

Tør de sige sandheden? 22. april 2021 kl. 08.33

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

Annonce

ANNONCE