cookie-og-privatlivspolitik
Det er sendemasten i Øster Karleby på Vestlolland, der primært skal sørge for, at DAB+ radioen kan afspille mindst 10 kanaler. Det vil sige DR's P1, P2, P3, P4 Sjælland, Nova, Radio24syv med flere. DR har ansvaret for sendemasten.
Det er sendemasten i Øster Karleby på Vestlolland, der primært skal sørge for, at DAB+ radioen kan afspille mindst 10 kanaler. Det vil sige DR's P1, P2, P3, P4 Sjælland, Nova, Radio24syv med flere. DR har ansvaret for sendemasten.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

DAB-signal er svagt flere steder på Lolland

Det har ikke været muligt at få et svar fra DR på, hvorfor DAB-signalet ikke fungerer mere optimalt.
11. juli 2019 kl. 13:30 Af Rikke Folm Berg

Annonce

LOLLAND Service not available, står der i displayet på DAB-radioen, og så er radioen ellers tavs. Det kan muligvis skyldes, at DAB-signalet er svagt flere steder på Lolland.

- Den styrke, masten i Øster Karleby sender med, er ikke særlig høj. Nogle områder bliver så yderligere dækket af sendemasten i Svendborg og i Vordingborg, men de resterende kan opleve problemer, siger antennemontør i Expert i Nakskov Niels Friis.

I Expert i Nakskov er det derfor velkendt, at kunder fortæller, at de har problemer med DAB-signalet, fortæller sælger i Expert Thomas Kofod.

For ikke blot er signalet fra den lokale sendemast svagt. DAB-signalet er også følsomt for forstyrrelser. Det kan derfor være en palet af udfordringer, der gør, at radioen er tavs.

- Det kan for eksempel være husets isolering, der gør, at DAB-signalet ikke kan komme ind i huset, ligesom vind og vejr kan have betydning, fortæller Thomas Kofod.

Nogle kan derfor opleve, at radioen er tavs, andre kan blot opleve periodiske udfald, mens andre igen må eksperimentere med placeringen af radioen for at fange signalet.

- Mit bedste råd til alle, der har problemer med signalet, er at købe en løsning med wi-fi, som kører over internettet, siger han.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

AF: LINDA SOMMER

Lolland er som skabt til… 14. maj 2020 kl. 17.26

Annonce