cookie-og-privatlivspolitik
Med et brag blev konkurrencen i "DM i fladfisk" skudt i gang lørdag morgen, og et øjeblik efter var bådene i høj fart på vej til søs.

51

Billeder

Med et brag blev konkurrencen i "DM i fladfisk" skudt i gang lørdag morgen, og et øjeblik efter var bådene i høj fart på vej til søs.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

DM i fladfisk vendte tilbage med stor succes

Efter 10 års fiskekonkurrence på stribe måtte DM i fladfisk aflyse sidste år, men i år var bådene atter tilbage i Onsevig.
13. september 2021 kl. 12:30 Af Palle Nevad Frandsen

ONSEVIG For de fiskeglade deltagere, som har været med fra begyndelsen i DM i fladfisk, må årets udgave være placeret i den bedre ende. Nok drillede vinden begge dage, og helt tørt holdt det heller ikke, men temperaturen var på den lune side. Medgang har arrangørerne også fortjent.

Sidste års konkurrence måtte aflyses på grund af coronasmitten, og længe stod det uklart, om det var muligt at åbne havnen for fiskere fra nær og fjern. Men det lykkedes. Og fiskerne kom.

Igen i år var der deltagere fra steder som Nakskov, Sakskøbing, Charlottenlund, Esbjerg, Viborg og Hasselager. I alt 135 både var tilmeldt, og 360 fiskere ville dyste om at være bedst til at fange fladfisk. Stævnet var Danmarks største fiskerstævne i år.

Havnen i Onsevig er lige så lille, som den er idyllisk, og alligevel var weekendens mesterskab det andet DM, som blev afviklet i Onsevig i år. Tidligere dystede landets H-både om hæder og ære med udgangspunkt i havnen, så nu er den kendt både af sejlsportsfolket og fiskeentusiasterne.

Stævneleder Peter Dan Petersen var da også en tilfreds mand søndag aften. Alt var gået godt, selv om vejret drillede en del søndag morgen og truede lidt med aflysning. Det blev dog aldrig aktuelt, og selv om nogle gav op, var der alligevel 110 både på vandet om søndagen.

Annonce

For de fiskere, som trodsede søndagens lidt højere bølger, var der noget at glæde sig over. De fisk, som blev hevet op i bådene, var nemlig større end om lørdagen. På konkurrencens første dag var det nemlig småt med heldet for mange af deltagerne, og når der endelig var bid, var det ofte fisk, der holdt den mere slanke linje. Til gengæld blev der lørdag fanget 2.014 fisk mod blot 1.028 om søndagen.

Det danske mesterskab for hold blev vundet af Limo fra Egå, der vandt foran Team Stormen fra Charlottenlund og Team MP fra Odense. Det individuelle mesterskab blev vundet af Jørgen Als, Greve, foran Johnny Christiansen, Nakskov, og Mikkel Østergaard, Egå. Blandt juniorne vandt Sylvester Ojeniyi.

- Vi har omkring 35 frivillige hjælpere, og de er meget trætte her til aften. Det har virkelig været en kraftanstrengelse at stå for to DM med blot et par måneders mellemrum. Samtidig har vi til denne weekend købt flere pølser end de tidligere år, og alt er udsolgt, fortalte Peter Dan Petersen, efter konkurrencen var slut.

Et arrangement som DM i fladfisk sætter Onsevig på landkortet, og det styrker sammenholdet blandt havnens faste folk.

- Det giver os også et positivt omdømme, som er vigtigt, når vi skal tiltrække nye både til vores havn, og når vi skal ud at søge fonde for at udbedre havnen, forklarede stævnelederen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Farvel Mutti 26. september 2021 kl. 23.05

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

Annonce

ANNONCE