cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Flemming Keith Karlsen

Lolland

Dagidrættens mor fylder 90 år

Et godt liv med gymnastik.
05. juli 2020 kl. 18:19 Af John Karlsen

Annonce

ERRINDLEV - Jeg har gået til gymnastik, fra jeg var 10 år.

Det fortæller Helga Carlsen, Errindlev, der tirsdag fylder 90 år - og stadig går til gymnastik og badminton og stadig leder den dagidræt i Errindlevhallen, hun var med til at tage initiativ til for over 30 år siden og har stået som leder af lige siden.

- Nu skal du se, siger Helga Carlsen og viser artiklen fra dengang, hun fyldte 70 år. Overskriften var, at Helga Carlsen tager endnu et år som leder af dagidrætten.

Det er så i mellemtiden blevet til 20, og når det bliver sidste onsdag i august, står hun igen klar til at lede en times fælles opvarmning for de 60-70 deltagere.

- Jeg vil forhåbentlig vide, hvornår jeg skal stoppe, men jeg har det godt med de onsdage, siger Helga Carlsen.

Hun voksede op ved Ollerup på Fyn - uden selv at blive elev på egnens navnkundige gymnastikhøjskole. Men forældrene gik til gymnastik, og selv startede hun i Ollerup Forsamlingshus, da hun var 10.

Højskolen fik nu alligevel en betydning for hende, for her fik hun arbejde som stuepige for skolens leder Niels Buch, og her kom hun i kontakt med den familie i København, hun som 18-årig kom i huset hos.

- Jeg var kun et barn, siger Helga Carlsen, der imidlertid faldt til i det, hun kalder en luksustilværelse.

Efter tre år i København og tre år i huset hos en herskabsfamilie i Stockholm vendte Helga tilbage til København.

Her mødte hun sit livs Leif - en lollandsk smed, som gerne ville tilbage til sin hjemegn og snart fik mulighed for det, da den daværende smedemester Rasmussen i Errindlev blev syg, og der var brug for en efterfølger.

Parret blev gift i Olstrup Kirke. De to nåede at holde diamantbryllupsdag i 2016, inden Leif døde.

Som tilflyttere til Errindlev i 1957 var Leif snart optaget af sit smedearbejde, mens Helga fra Fyn lige skulle finde sig til rette i Errindlev.

Men gymnastikpigen landede hurtigt i byens gymnastikforening og blev også hurtigt spurgt: Kan du ikke lede et børnehold?

Jo, det kunne Helga godt. Og efter at have deltaget i instruktørkurser blev hun efterhånden en efterspurgt gymnastikinstruktør ikke bare hjemme i foreningen, men også i naboforeninger. Det blev travle år som smedens medhjælpende hustru, mor og mange opgaver som instruktør. Desuden aktiv deltager som bestyrelsesmedlem i flere af byens foreninger.

- Et aktivt liv, siger Helga Carlsen og glæder sig over de mange gode oplevelser med gymnastikken.

Det var også den, der bragte hende ind som skolevikar. Den forlængst lukkede Errindlev Skole havde brug for en, der kunne have idræt med børnene - og Helga trådte til. Senere blev det også til vikaropgaver - og senere på Holeby Skole.

Da beboerne i Errindlev for godt 30 år siden fik bygget byens egen hal, kom der en ny aktivitet til: Dagidræt. Et tilbud til dem, der har dagen til deres rådighed og godt kan afse nogle timer onsdag formiddag for at dyrke lidt motion og socialt samvær.

Helga glæder sig over stadig at kunne være med til at vise andre, at de kan mere, end de anede. Der bliver lagt god musik på, og så sørger hun for, at deltagerne får rørt sig.

- Jeg kan fornemme, når vi rigtigt er i gang. De ser så glade ud, siger Helga og smiler selv glad. Det bliver godt at starte igen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

AF: JOHN WENNERWALD

Kan pensionsalderen gå den… 20. juli 2020 kl. 11.28

Annonce