cookie-og-privatlivspolitik
Efter åbningen af den nye gokartbane i Rødbyhavn i 2018 er den efterhånden ved at køre sig i stilling i gokart-sportens løbskalender. Billedet er fra august sidste år.
Efter åbningen af den nye gokartbane i Rødbyhavn i 2018 er den efterhånden ved at køre sig i stilling i gokart-sportens løbskalender. Billedet er fra august sidste år.
Foto: Jan Knudsen/arkiv

Lolland

De hurtigste gokarts til DM i Rødbyhavn

De internationale løb må vente til 2021.
11. februar 2020 kl. 06:20 Af John Karlsen

Annonce

RØDBYHAVN Efter etableringen af den nye gokartbane i Rødbyhavn er Rødby Gokart Klub igen ved at køre sig i stilling i kampen om at få de store begivenheder indenfor sporten. Således afvikles Dansk Idræts Forbunds Danmarksmesterskab i gokartens hurtigste klasser på den nye bane til sommer.

Banen ejes af et driftsselskab under Rødby Gokart Klub - klubben havde lørdag generalforsamling i cafeteriaet på banen.

Samtidig med at et af landets store gokart-begivenheder kommer til Rødbyhavn, er også den godkendelse på vej, der skal gøre det muligt at tiltrække internationale løb.

- Det er småting, der mangler, siger gokartklubbens formand, Anders Hansen.

Banen er forsynet med rotorblink rundt om mellem svingene. Blinkene er efter de danske regler tilstrækkelige til at kunne advare kørerne om fare på banen. Men efter internationale regler skal der være beskyttede flagposter til manuel betjening, og de bliver sat op i den kommende tid.

- Men vi får ikke nogen internationale løb i år, for løbskalenderne er lavet - det bliver tidligst i 2021, konstaterer Anders Hansen.

Flagposterne bliver gjort færdige på et par kommende arbejdsdage på banen, hvor der også blandt andet skal males streger op.

- Der er også andre ting, vi gerne vil have lavet på banen, men det må komme efterhånden, som vi får råd til det, siger Anders Hansen.

Således må de brugte lysmaster, som er købt til banen, vente lidt med at blive sat op, til der er mulighed for at få dem støbt fast.

Endnu er der heller ikke fundet en, der vil gøre brug af banen til udlejning af gokart. Det kræver, at der melder sig en med den fornødne kapital og interesse for forretningen.

Rødby Gokart Klub havde sidste år omkring 100 medlemmer - heraf var omkring 25 med til generalforsamlingen. Dem kunne Anders Hansen blandt andet fortælle om et løbsprogram for i år, der foruden den store begivenhed i august også indeholder et løb i maj, Sjællandsmesterskaber i oktober og klubbens egne mesterskaber.

Det fremlagte regnskab gav ingen anledning til at ændre på det nuværende kontingent.

Erik Lystrup og Peder Madsen blev genvalgt til bestyrelsen. I stedet for Britta Petersen, der er trådt ud af bestyrelsen efter at have været kasserer i over 20 år, valgtes Erik Frydenlund Petersen til ny kasserer.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: EVA TERNDRUP

Halal. 27. februar 2020 kl. 11.41

AF: JOHN WENNERWALD

Endelig ændres voldtægtsparagraffen 23. februar 2020 kl. 21.40

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

Annonce