cookie-og-privatlivspolitik
Det er små foreninger som Bankoklubben Jorun, der bør få støtte fra kommunen, mener Ældrerådet.
Det er små foreninger som Bankoklubben Jorun, der bør få støtte fra kommunen, mener Ældrerådet.
Foto: Anders Knudsen

Lolland

De små søger ikke støtte

Ældreråd bekymret for små foreningers adgang til puljemidler.
15. maj 2021 kl. 14:44 Af David Arnholm

LOLLAND Da et par repræsentanter fra Ældrerådet for nylig var med til at uddele paragraf 18-midler til foreningslivet, oplevede de endnu en gang en uheldig tendens. Siden paragraf 18-midlerne og paragraf 79-midlerne blev samlet i én pulje, og der blev stillet krav om, at alle ansøgninger skal indsendes elektronisk, er der sket en skævvridning.

- Vi synes, små foreninger bliver skoldet lidt. Fordi alle foreninger skal søge digitalt, kommer de fleste ansøgninger fra de store, organisationer som Røde Kors og Kræftens Bekæmpelse - dem, der kan det med det digitale. Et overtal af de veletablerede har fundet ud af, hvordan de kan få penge. Og det er fint nok, men vi skal jo ikke støtte et mandecenter i Næstved, hvor der måske kommer én fra Lolland. Vi vil gerne, at det er de lokale pensionistforeninger og husmoderforeninger og så videre, der søger. Vi skal have fat i Gåvennerne, bankoklubberne og strikkeklubberne og alle dem, der gør noget godt, og vi skal have pengene ud at arbejde i de små foreninger, mener Ældrerådets formand, May-Brit Horst.


Kun 18 ansøgninger

Hun fortæller også, at der samlet kommer færre og færre ansøgninger. På det seneste møde, hvor ansøgningerne blev behandlet, var der således kun kommet 18.

- Vi har ligget på det dobbelte og det tredobbelte, anslår hun.

Det markante fald i antallet af ansøgninger betyder også, at det i øjeblikket ikke er alle pengene i puljen, der bliver brugt, og Ældrerådet opfordrede derfor udvalget til at give Frivilligcenter Lolland ressourcer til at kunne hjælpe de små foreninger med at lave ansøgninger. Og på et efterfølgende møde i Ældrerådet blev det besluttet, at rådet vil skrive et officielt brev med den opfordring.

Annonce

Ældrerådet benyttede dog også lejligheden til at takke ældre- og sundhedsudvalget for, at kriterierne for at søge er blevet lempet.

- Kriterierne var meget stramme, så ros til, at de er blevet lempet, bemærker hun.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE