cookie-og-privatlivspolitik
Jazzbandet Blå Mandag er Maribo Jazz' husorkester. Det bor altid på campingpladsen, og det gør det også i år, selv om jazzen er aflyst. Derfor er der også streetparader onsdag.

6

Billeder

Jazzbandet Blå Mandag er Maribo Jazz' husorkester. Det bor altid på campingpladsen, og det gør det også i år, selv om jazzen er aflyst. Derfor er der også streetparader onsdag.
Foto: Fl.Keith Karlsen

Lolland

Der bliver også Maribo-jazzet i år

Blå Mandag går streetparade gennem Maribo på onsdag.
14. juli 2020 kl. 14:50 Af Birgitta Andersen

Annonce

MARIBO Selv om årets Maribo Jazz har lidt en krank corona-skæbne, er der håb forude for dem, der vil nyde denne uge med en kold fadøl i hånden og jazzmusik i øregangene.

Maribo Handel og Maribo Jazz er gået sammen om at få byen til at gynge af jazz, selv om festivalen, der skulle finde sted fra torsdag aften i denne uge, er aflyst.

- Vores husorkester, Blå Mandag Jazzband, plejer at bo på campingpladsen under jazzen. Det kan musikerne slet ikke undvære, så det gør de også i år, fortæller jazzformand Ole Brorsen.

Men Blå Mandag kan slet ikke være i Maribo uden at trutte lidt.

Så på onsdag får byens puls på onsdagsmarkedet lige et ekstra taktslag, når jazzbandet går streetparade klokken 11 og klokken 13. Om det bliver med et af de fantasifulde temaer, som husorkestret plejer at diske op med, vides ikke.

Gennem tiden har bandet gået gennem Maribo som Olsen-Banden, 1920'er gangstere, engle og djævle, humlebier, zoologiske dyr, sølvbryllupsgæster og meget mere.

Men Maribo har mere jazz i vente til onsdagsmarkederne. 22. juli spiller jazzens grand old man Doc Houlin byen i gang, og 27. juli får markedet besøg af det nye jazzband Resonans.

Og ikke nok med det. Jazzens bestyrelse kan slet ikke holde sig i ro. Under corona-krisen har den holdt alle bestyrelsesmøder - med afstand. Det er der kommet endnu et arrangement ud af.

Et af de bands, der skulle have spillet til jazzen for første gang i år, og som kommer til jazzen næste år, er Flying Jazzman Quintet. Den gæster Bangshave Pavillonen fredag 6. november til en særlig jazzaften med New Orleans-jazz og New Orleans-mad. Billetter kan købes på turistbureauet fra 1. august.

- Det er blandt andet en anonym donation, der har gjort dette muligt. Vi må ikke spare op som forening, og vi har jo også haft nogle år med underskud. Samtidig har vi ingen indtjening i år, når der ingen festival er. Og som forening får vi ikke del i Kulturministeriets coronahjælpepakke, forklarer Brorsen.

Han glæder sig over, at alle de bands, der var booket til dette års festival, har sagt ja til at komme til næste år.

- Maribo Jazz lever i bedste velgående. Faktisk har vi fået den gode, gamle jazz-ånd tilbage. Så vi glæder os til næste år!

Klik på billedet herover for at se flere billeder.

Læs også:
Ny jazzhave er en succes
Jazz-festen åbnet med zoologisk street parade
Daimi indtog den store jazz-by
Jazz i Maribo - se alle billederneKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Børn skal have en tryg… 26. januar 2021 kl. 20.14

AF: PER HØYEM

Et meget frisk pust 26. januar 2021 kl. 10.18

AF: J. HANSEN

Teknisk udvalg straffer… 25. januar 2021 kl. 10.46

AF: JOHN WENNERWALD

Et frisk pust 24. januar 2021 kl. 22.49

AF: RANDI HANSEN

afhentning af affald 23. januar 2021 kl. 22.58

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

Annonce