cookie-og-privatlivspolitik
Det flade vand er ideelt til kitesurfere, forklarer Holger Himmelstrup.

12

Billeder

Det flade vand er ideelt til kitesurfere, forklarer Holger Himmelstrup.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Det giver ro i sindet at være ude på vandet

Billedserie: Holger Himmelstrup og familien bruger deres fritid på fjorden, hvor de både kitesurfer og roer kajak, når vejret er til det
01. august 2020 kl. 14:30 Af Andreas Johansen

Annonce

ALBUEN Om vandet er stille og fladt eller der er skum på toppen, så er der en god chance for, at du finder Holger Himmelstrup og hele eller dele af familien på vandet. Siden de allesammen tog kitesurfing op som deres samlede hobby for cirka 10 år siden, er det noget, der har samlet familien om bevægelse, naturoplevelser og glæden ved vandet.

Folketidendes fotograf lagde vejen forbi det helt perfekte stykke vand, som kitesurfere hele vejen fra København flokkes om ude nær Albuen, for at knipse nogle smukke billeder af familien Himmelstrups drageassisterede himmelflugt.

- Min kone og jeg er her i år flyttet til Ydø, lige der hvor man alligevel kitesurfer, og vi gør det alle sammen. Mine tre børn, min kone og jeg, og selvom børnene er voksne, kommer de alligevel nogle gange forbi og så skal vi på vandet. Vi købte huset, fordi det var så tæt ved vandet. Ej, det er ikke helt rigtigt, men det er tæt på. Det er fantastisk at kunne kigge ud af vinduet og se, hvordan vejret og vandet er, og vi bruger det rigtig meget. Når vejret ikke er til at kitesurfe, så kan vi godt finde på at pakke madpakkerne og sejle en tur i kano, når solen går ned. Det er rehabilitering for sjælen, fortæller Holger Himmelstrup, der oprindeligt stammer fra Nakskov, og i år er vendt tilbage til Lolland efter mange år i København.


Ikke helt let

Kitesurfing er ikke noget, man bare lige bliver skarp til på en eftermiddag. Og det kan også godt indebære et vist element af fare, forklarer Holger Himmelstrup. Derfor anbefaler han, at nysgerrige sjæle, der både er til fart, flyvehop og fladt vand, lægger vejen forbi et kursus, hvor de kan få lov til at lære, hvordan man kitesurfer sikkert og godt.

- Alle skal starte med et kitekursus, hvis de er interesserede. Der lærer de de grundlæggende færdighedder, og de har alt udstyret i alle størrelser. I dag, hvor vi har en let vind, så der skal man have en 16 kvadratmeter kite (sejl, red.), og blæser det som i torsdags, så skal man have en på 7. Man vælger kite ud fra egen vægt og vinden, og der er også en masse sikkerhedsforanstaltninger, man skal gøre sig- det er ikke en ufarlig sport, der er nogen, der er uheldige og kommer slemt til skade hvert eneste år, fortæller Holger Himmelstrup.

Selvom der både er fart på og nogle gange et par meter ned til havoverfladen, når dragen får godt fat i vinden, finder han kitesurfingen afslappende.

- For mig er det fede at være ude på vandet. Man mærker vinden på en helt anden måde, for det er kun dig og kiten. Der er ingen motor, ingen larm, kun det, du selv skaber. Når du hopper og svæver oppe i luften, føler du dig enormt fri, og så lander du igen og surfer videre. Når man kommer ind efter en dag på vandet har man ro i sjælen. Det er ikke meditation, men man slapper lidt af på en eller anden måde.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen hjælper minkavlere 22. november 2020 kl. 21.48

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: NILS JØRGENSEN

Torvet Nykøbing 16. november 2020 kl. 16.03

AF: JOHN WENNERWALD

Goddag til kontantløst samfund 15. november 2020 kl. 21.43

AF: LINDA SOMMER

18 kommunale p-pladser lige… 14. november 2020 kl. 13.23

Annonce