cookie-og-privatlivspolitik
Der er stadig tydelige spor efter hærværket på Vestenskov Skole. Men snart skal bygningen repareres. Dog er gerningsmændene ikke fundet, så forsikringen betaler.

6

Billeder

Der er stadig tydelige spor efter hærværket på Vestenskov Skole. Men snart skal bygningen repareres. Dog er gerningsmændene ikke fundet, så forsikringen betaler.
Foto: Anders Knudsen

Lolland

Det lysner for Vestenskov Skole

Loppemarked var velbesøgt, og hærværksskader bliver udbedret.
06. juli 2020 kl. 22:00 Af Birgitta Andersen

Annonce

VESTENSKOV Lørdag var der loppemarked på Vestenskov gamle skole. Lagrene bugnede med gode lopper, så det var ikke et øjeblik for sent, det kunne lade sig gøre at åbne dørene.

Det skete dog med visse corona-restriktioner. Der blev kun lukket 50 personer ind ad gangen, så det gav lidt kødannelse udenfor. Men folk tog det i højt humør, for indendøre ventede de gode handler.

FDF Nakskov, Langø-spejderne og Vestenskov Landsbylaug samarbejder om lopperne, og overskuddet går til de tre foreningers arbejde i lokalområdet.

Det har ellers været en sort tid for lokalområdet. Først kom coronaen og lukkede alt ned. Det har kunnet mærkes på skolen, hvor landsbylauget udlejer lokalerne til skoler, institutioner og universiteter.

- Men det går nok. Vi bruger jo så heller ikke penge til vand og varme. Og vi har lidt på kistebunden, siger Kurt Hansen fra landsbylauget.


Vil være anonyme

En ulykke kommer jo som bekendt sjældent alene. 15. april om natten skete der et omfattende hærværk mod skolen, vejskilte i byen og meget andet, da ukendte gerningsmænd drog hærgende gennem byen i to traktorer.

De voldsomme skader på skolen er der stadig. Men ikke så længe. Der har været taksator på, og skaderne på skolen alene er vurderet til små 300.000 kroner.

Sammenlagt med skader andre steder og på de to traktorer, vurderer Kurt Hansen, at der er lavet skader for noget, der nærmer sig en million kroner.

- Og dem, der gjorde det, er ikke fanget. Vi har hørt, at nogen gerne vil fortælle, hvem det er... men de vil gøre det anonymt. Derfor er sagen blevet henlagt hos politiet, har vi hørt. Det er ærgerligt, at man ikke kan få stillet dem til ansvar, fordi der er nogen, der ikke tør stå frem, siger Knud, der opfordrer dem, der har en viden om hærværket, til at fortælle det til politiet.

Men nu udbedres skaderne altså på forsikringens regning. Tømrer Ole Mortensen fra Læsø, der er hushåndværker på skolen i forvejen, har fået opgaven, og er ved at bestille materialer hjem til blandt andet nye døre og vinduer. Der bygges også to nye shelters i stedet for dem, der blev smadret. Arbejdet forventes påbegyndt omkring august.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

AF: JOHN WENNERWALD

Fire skræmmende år 10. januar 2021 kl. 21.38

Annonce