cookie-og-privatlivspolitik
Hans Christian Ambjerg er direktør for DLF Beet Seed, hvor der fra 1970'erne til 2000'erne har været udført brandøvelser, hvor man kan have brugt brandslukningsskum med PFOS.
Hans Christian Ambjerg er direktør for DLF Beet Seed, hvor der fra 1970'erne til 2000'erne har været udført brandøvelser, hvor man kan have brugt brandslukningsskum med PFOS.
Foto: Claus Hansen/arkiv

Lolland

Direktør: Medarbejderes sikkerhed er vigtigst

DLF Beet Seed er blandt de fire steder udpeget som mulige PFOS-forureningssteder på Lolland efter tidligere brandøvelser.
22. oktober 2021 kl. 06:29 Af Peter Levinsen Hansen

HOLEBY Fire steder på Lolland er udpeget tidligere brandøvelsespladser, hvor der kan have været brugt brandslukningsskum med PFOS. Siden det farlige flourstof blev fundet i ekstremt høje koncentrationer i Korsør, er man flere steder gået i gang med at få undersøgt udbredelsen af PFOS, der blev forbudt i 2011.

Et af de fire områder, som Region Sjælland i den kommende tid vil undersøge for det skadelige stof, ligger ved MariboHilleshög, der just har skiftet navn til DLF Beet Seed, og Sofiehøj i Holeby. Både hos DLF Beet Seed og Hotel Factory Lodge, som også er et af de udpegede steder, var man ikke umiddelbart klar over, at regionen havde udpeget virksomheden som et sted med mulig forurening, før Folketidende tog kontakt til virksomhederne. Hos DLF Beet Seed er man dog klar til at handle, skulle regionen finde forureningen hos virksomheden.

- Det, der er vores førsteprioritet, er vores medarbejdere, og at de arbejder et sikkert sted. Men også at være en god nabo til de mennesker, der bor nær os, som vi altid har været. Vi vil være en god arbejdsplads, der passer på vores naboer og lokalsamfund, fortæller Hans Christian Ambjerg, direktør i DLF Beet Seed.

Han påpeger dog, at der ikke umiddelbart er nogen fare for, at en mulig forurening kan være spist af kvæg eller lignende, som det skete i Korsør. I regionens opgørelse over brandøvelsesstederne er DLF Beet Seed heller ikke registreret som et sted med overfladevand eller særlige drikkevandsinteresser, hvilket begrænser faren, skulle man finde forurening med PFOS.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Folketidende er i vinter dvale. 06. december 2021 kl. 12.15

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen har… 06. december 2021 kl. 12.04

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

Annonce

ANNONCE