cookie-og-privatlivspolitik
Juli var en travl måned på Frilandsmuseet, hvor især mandag og onsdag havde rigtig mange gæster. De to dage var der nemlig sommeraktiviteter for børn og barnlige sjæle.
Juli var en travl måned på Frilandsmuseet, hvor især mandag og onsdag havde rigtig mange gæster. De to dage var der nemlig sommeraktiviteter for børn og barnlige sjæle.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Dobbelt så mange gæster på Frilandsmuseet i juli

Halvt så mange udenlandske gæster i juli. Til gengæld strømmede danskerne ind på Frilandsmuseet.
06. august 2020 kl. 18:10 Af Palle Nevad Frandsen

Annonce

MARIBO Selv om sommerferien ikke har budt på det bedste vejr, har der alligevel været travlt på Frilandsmuseet ved Maribo.

På grund af covid-19-smitten har de fleste danskere holdt ferie hjemme, til gengæld er der kommet færre turister udefra.

Juli er den travleste måned på museet med huse og beretninger fra Lolland-Falster før i tiden, og i forhold til sidste år er besøgstallet fordoblet i de fire uger af højsæsonen.

Hvor der i 2019 var 2.338 besøgende, 1.569 voksne og 769 børn, var der fra 1. til 30. juli 4.474 gæster. 2.955 voksne og 1.519 børn besøgte museet og kunne så glæde sig over, at der var halv pris på entreen.

Til gengæld var det kun 233 af gæsterne i år, der kom fra udlandet. Sidste år nåede man 512 udenlandske gæster, men europæiske rejserestriktioner har begrænset besøget udefra.

- Vi kan tydeligt se, at mandage og onsdage er meget travle dage på grund af ferieaktiviteterne, men i år har der også været rigtig mange gæster udenom aktivitetsdagene, fortæller formidlingsinspektør Anne-Lotte Sjørup Mathiesen.

Mange af gæsterne har besøgt museet for første gang og har slet ikke været fra lokalområdet, men en del er dog kommet igen.

- Rent faktisk er der flere familier, der har været på besøg både mandag og onsdag i samme uge, fordi de gerne ville prøve begge hold aktiviteter - det er nemlig ikke det samme, man kan mandage og onsdage, forklarer Anne-Lotte Sjørup Mathiesen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

AF: MARTIN WOUTERS

lindholm ghetto 18. september 2020 kl. 17.00

AF: MARTIN WOUTERS

storstrøms bro 17. september 2020 kl. 13.57

Annonce