cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen

Lolland

Dødsbilist har valgt at modtage sin dom

Vil ikke risikere at tiden, hvor kørekortet er frakendt forlænges.
22. oktober 2021 kl. 17:40 Af David Arnholm

SKELSTRUP Da Rasmus Nordtorp Henriksen 7. oktober blev dømt for 23. april om aftenen at have kørt 11-årige Lærke ihjel i Skelstrup, udbad han sig betænkningstid med hensyn til eventuelt at anke dommen.

Ikke fordi retten havde idømt ham den højest mulige straf for en domsmandsret: 3 år og 11 måneders fængsel.

Den del af straffen var han nemlig lettet over ikke blev højere, gav han udtryk for overfor sin familie. Det var en anden del af dommen, der fik ham til at overveje en anke: at han blev frakendt førerretten i syv år. Når han har afsonet sin fængselsstraf, vil han nemlig genoptage sit arbejde som håndværker, og så har man brug for at kunne køre bil. Dermed kan frakendelsen spænde ben for hans fremtidige muligheder for at få et arbejde.

Nu er fristen for at anke udløbet, og hans forsvarer, Karoline Normann, oplyser, at han har valgt at modtage dommen.

- Medmindre anklagemyndigheden anker, bliver den lukket der, siger hun og tilføjer, at det ellers - i forhold til fængselsstraffen - ville være omkostningsfrit at anke, da han jo fik det maksimalt mulige.

Annonce

- Men vi vil ikke anke, hvis de pludselig laver frakendelsestiden om til noget højere, siger hun og bemærker, at han kunne risikere at få frakendt førerretten i otte år.

Dertil kommer, at frakendelsesperioden gælder fra den dag, den endelige dom bliver afsagt. Ved en anke ville den dag dermed bliver skubbet længere ud i fremtiden.

- Og i og med, at han lever af et job i en bil, er der ingen grund til at tage den chance. Og jeg tror ikke, han har behov for at trække den her sag i langdrag, siger hun.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

AF: CHRIS MCKAY

Aftenskole ånder lettet op.… 15. november 2021 kl. 15.06

AF: MICHAEL SKOVBON

Er der en voksen til stede??? 15. november 2021 kl. 13.37

Annonce

ANNONCE