cookie-og-privatlivspolitik
Den dømte mands forklaring var helt utroværdig og usandsynlig, mente retten.
Den dømte mands forklaring var helt utroværdig og usandsynlig, mente retten.
Foto: Anders Knudsen

Lolland

Dømt for at stjæle strøm for 110.000 kroner

Sommerhusejer forsøgte at skyde skylden for årelangt tyveri af strøm på lejere.
15. september 2021 kl. 11:20 Af David Arnholm

RØDBY Det måtte være en elektriker eller en af sommerhusets lejere, der havde gjort det uden hans vidende. Den forklaring forsøgte en 39-årig mand sig med, da han stod tiltalt i retten, anklaget for tyveri af lige knap 50.000 kilowatttimer strøm til en værdi af tæt på 110.000 kroner. Tyveriet var sket ved at lave ændringer på elmåleren, der befandt sig i et aflåst skab ved hans sommerhus i Rødby. Det var sket i maj 2014, men blev først opdaget i november 2020, og manden nægtede sig skyldig.

Men det er ham, der har ejet sommerhuset i perioden og har lejet det ud, og dermed var det kun ham, der havde interesse i tyveriet. Retten fandt derfor hans forklaring om, at det måtte være nogle andre, der havde gjort det, helt utroværdig og usandsynlig. Det måtte være ham selv, der havde foretaget ændringen - eller fået nogen til at gøre det - konkluderede retten.

Straffen blev fastsat til tre måneders betinget fængsel med en prøvetid på to år. Derudover skal han udføre 80 timers ulønnet samfundstjeneste, ligesom han i et halvt år skal være under tilsyn af Kriminalforsorgen. Han skal også betale sagens omkostninger samt betale Cerius for den stjålne strøm.

Manden havde allerede inden retssagen betalt halvdelen, men blev nu dømt til inden 14 dage også at betale den anden halvdel med tillæg af procesrenter.

Dommen er ikke blevet anket, oplyser Retten i Nykøbing.

Annonce


KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

AF: JOHN WENNERWALD

Anonym og fortrolighed 14. september 2021 kl. 22.36

Annonce

ANNONCE