cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Lolland

Dømt for at true med luftpistol

Truede med at skyde knoppen af genbo.
09. juni 2021 kl. 09:59 Af David Arnholm

HOLEBY - Jeg skyder knoppen af dig!

Noget i den stil truede en 59-årig mand med en luftpistol i hånden en anden mand med. Det skete på en adresse på Holeby-egnen sidst på eftermiddagen 2. april i år.

For nylig har den 59-årige derfor været i retten. Her forklarede han, at den mand, der følte sig truet, boede på den anden side af vejen, og den 59-årige beskrev flere kontroverser.

Grundlæggende var problemet tilsyneladende, at genboen har købt det hus, den 59-årige bor i, og opsagt lejemålet med fraflytning 1. december i år. Men, forklarede den truende mand, genboen kom også ofte over, når han var fuld, og tidligere på dagen - 2. april - havde genboen sammen med en anden mand fældet et træ på grunden, hvor den 59-årige bor.

Det var derfor, den 59-årige havde råbt efter dem. Men han havde ikke haft en pistol i hånden, sagde han og forklarede, at det havde været en lille hammer.

Annonce

Men politiet kom og omringede ham, og på ejendommen fandt betjentene to luftpistoler og et luftgevær. Dem brugte den 59-årige til at skyde rotter med, forklarede han og afviste, at han skulle have truet med at skyde knoppen af genboen.

Genboen og hans makker gav en noget anden forklaring. Makkeren fortalte retten, at han sammen med genboen havde stynet et kastanietræ i indkørslen, og derefter ville han hente en fejemaskine i laden.

Men så fik han øje på den 59-årige, som sad med et skydevåben. Og den 59-årige syntes ikke, det var nogen god idé, at de hentede fejemaskinen.

I retten blev makkeren også vist et foto af et af de våben, politiet fandt hos den 59-årige, og det lignede meget det våben, han sigtede med, forklarede genboen.

Også genboen fortalte, at den 59-årige havde en pistol i hånden, og at den 59-årige to gange råbte, at han ville skyde knoppen af ham.

Annonce

I retten kunne genboen ikke genkende våbnet på billedet, og han erkendte også, at han nok burde have varslet den 59-årige om styningen af træet. Videre forklarede han, at der var uenighed om, hvorvidt lejekontrakten omfattede laden.

Retten valgte at tro på genboen og hans makker, og den 59-årige blev derfor fundet skyldig i at have fremsat trusler. Og retten tillagde det skærpende betydning, at den 59-årige i forbindelse med truslerne havde sigtet på genboen og hans makker med en luftpistol.

Straffen blev fastsat til 40 dages betinget fængsel med en prøvetid på et år. Derudover skal han udføre 60 timers ulønnet samfundstjeneste og være under tilsyn af Kriminalforsorgen. Han fik også konfiskeret luftpistolen og skal betale sagens omkostninger.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE