cookie-og-privatlivspolitik
Modelfoto
Foto: Free/Colourbox

Lolland

Dømt for farlig knallertkørsel

Fik 60 dages betinget fængsel for flere lovovertrædelser, blandt andet for at køre direkte mod to politibetjente, som måtte springe for livet.
08. marts 2019 kl. 17:40 Af David Arnholm

Annonce

RØDBY En 15-årig dreng fra Maribo blev ved Retten i Nykøbing i går fundet skyldig i et "legemsangreb af særlig rå, brutal eller farlig karakter", som det hedder i straffeloven. Straffen blev fastsat til 60 dages betinget fængsel, 80 timers samfundstjeneste, en bøde på 4.500 kroner samt to og et halvt års frakendelse af retten til at køre knallert. Det oplyser anklager Malte Hansen.

Den 15-årige var tiltalt - og blev altså fundet skyldig i - en hel stribe lovovertrædelser, der knytter sig til en episode på Årbyesvej i Rødby 20. august 2018. Her kom han kort før klokken 15.30 kørende på en lille knallert med en passager bag på, da han med en anslået hastighed på 55-60 kilometer i timen kørte direkte imod to politibetjente, der forsøgte at standse ham.

Men den 15-årige kørte bare videre, så de to betjente måtte springe til side for ikke at blive kørt ned - en af dem blev dog ramt på hånden af knallertens styr. Efterfølgende fik politiet fat i synderen, der også blev dømt for, at knallerten havde fået udtaget skiver, så den kunne køre hurtigere end tilladt.

Han blev også dømt for at have kørt uden styrthjelm, for ikke at have taget kørekort, for at have en passager bag på og for ikke at standse, da politiet gav tegn til ham.

Den 15-årige nægtede sig skyldig og forklarede, at der var plads nok til at køre imellem de to betjente uden at ramme dem. Det afviste de to betjente i retten, hvor deres udlægning blev bekræftet af et vidne, der havde set episoden.

Den 15-årige valgte at modtage dommen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Mundbind i flextrafik 09. august 2020 kl. 21.38

AF: HANS JØRGEN JØRGENSEN

Torvet i Nykøbing 08. august 2020 kl. 14.22

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

Annonce