cookie-og-privatlivspolitik
Gert Mortensen (S) (med ryggen til) holdt tale og bød velkommen til bykontoret. Formanden for byrådets teknikudvalg svarede også beredvilligt på spørgsmål om områdefornyelsen.

3

Billeder

Gert Mortensen (S) (med ryggen til) holdt tale og bød velkommen til bykontoret. Formanden for byrådets teknikudvalg svarede også beredvilligt på spørgsmål om områdefornyelsen.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Døren til Saras kontor står åben

Rødbyhavns bykontor blev indviet tirsdag
10. oktober 2018 kl. 20:00 Af Birgitta Andersen

Annonce

RØDBYHAVN - Vi håber, at mange vælger lige at kigge forbi bykontoret, når vi har åbent. Vi har jo en fin placering lige ved biblioteket, så man lige kan stikke forbi mig også.

Projektleder på Rødbyhavns områdefornyelse, Sara Deis-Christensen, fik tirsdag nyt kontor. Bykontoret åbnede på Digecentret med både bobler og små lækre hapsere, og cirka 15-20 rødbyhavnere havde fundet vej til byens nye tiltag.

Bykontoret bliver en del af områdefornyelsen. Planerne er, at rødbyhavnerne selv skal tage aktivt del i fornyelsen af deres by og helst kigge forbi bykontoret med alle de gode idéer til, hvad der kan gøres anderledes eller bedre.

- Mange landspolitikere taler om at gå imod trenden med centralisering. Vi gør noget ved det. Vi flytter nu bureaukraterne ud, sagde formand for teknikudvalget i Lolland Kommune, Gert Mortensen (S), i sin åbningstale.

Han fortalte om den planlagte områdefornyelse, men også om tiltag, der allerede nu er på vej. Blandt andet har folkene bag Jernbanestien allerede gang i formidlingsprojekter og naturpleje, så der bliver mere åbent på strækningen.

- Og så bliver der pløjet en masse løg ned, så Jernbanestien kan blomstre til foråret, lovede han.

Han takkede for den store deltagelse ved de to borgermøder, kommunen har arrangeret, og fortalte, at kontoret i Digecentret er næste skridt på vej mod et nyt og bedre Rødbyhavn.

- Denne bygning bliver et vigtigt omdrejningspunkt. Biblioteket bliver, Lokalhistorisk arkiv flytter ind, Sara flytter ind her, og så håber vi, at diverse borgergrupper flytter ind, så vi kan få et rigtig aktivt hus. Vores håb er at opgradere både tilkørselsvejen og omgivelserne til huset, sagde Mortensen.

Netop pænere omgivelser ved Digecentret stod højt på de fremmødtes ønskeseddel. Der var også en fælles enighed om, at man gerne vil have en pæn og ren by, som rødbyhavnerne kan være stolte af, når der kommer gæster.

Sara Deis-Christensen forklarede, at tiden netop nu er til at komme med ønsker.

- Vi etablerer løbende arbejdsgrupper, der arbejder med de forskellige initiativer. Vi har eksempelvis en bylivspulje, der skal skabe liv og fællesskab i byen. Men hvad kan det være? Kan det være at sætte en legeplads op på en tom grund? Eller lave fællesspisninger? Eller loppemarkeder? Alle forslag er velkomne. Min dør er åben hver anden torsdag mellem 12 og 17, sagde hun.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Ulovlighed efterfølges 16. juni 2019 kl. 21.49

AF: MARTIN WOUTERS

at lukke broen 15. juni 2019 kl. 15.15

AF: MARTIN WOUTERS

så bruge kommune igen… 11. juni 2019 kl. 12.05

AF: JOHN WENNERWALD

Nu skal der arbejdes 09. juni 2019 kl. 22.03

AF: MARTIN WOUTERS

18,5 mill. i minus KUN på… 05. juni 2019 kl. 13.49

AF: ERIK PFEIFFER DAMGAARD

Dansk Folkeparti og Radikale 03. juni 2019 kl. 20.21

Annonce