cookie-og-privatlivspolitik
Peter Christensens datter, Helene Agerskov, tog turen op til toppen af juletræet, og kunne som stedfortræder for sin far sørge for at det bliver jul i Maribo. For uden julelys kan det være svært at finde den helt rette julestemning.

9

Billeder

Peter Christensens datter, Helene Agerskov, tog turen op til toppen af juletræet, og kunne som stedfortræder for sin far sørge for at det bliver jul i Maribo. For uden julelys kan det være svært at finde den helt rette julestemning.
Foto: Flemming Keith Karlsen

Lolland

Døtrene var stand-in med faklen

Årets juletræstænder kunne ikke selv være på Torvet, da Maribo fik blus på julelyset.
27. november 2021 kl. 08:01 Af Palle Nevad Frandsen

MARIBO Selv om december endnu er nogle få dage væk, kunne Maribo fredag eftermiddag endelig iklæde sig julelyset, og dermed tage hul på den hyggelige tid med julehandel. Traditionen tro havde Ugeavisen Lolland sørget for en juletræstænder, der var blevet valgt af læserne, men i år måtte en stand-in tage faklen i hånden og sætte lys.

I alt ti kandidater var indstillet, men valget faldt på Peter Christensen, der er leder for Maribo Gymnastikforenings herregymnastikhold. Han var desværre ikke selv i stand til at være til stede og modtage hæderen fra læserne, men i stedet for var det døtrene Laura og Helene, som sørgede for, at Maribo fik julelys på gader og torv.

Det hele var ellers nær druknet i en syndflod af regn, som havde været det vildeste snevejr, hvis temperaturen havde været en seks-syv streger længere nede. Mange - ikke mindst af byens yngste borgere - havde dog trodset vejret. Måske tiltrukket af nisseunderholdning og slikposer.

Efter at været kommet ned fra de højere luftlag over Maribo, holdt døtrene en rørende tale på vegne af deres far, som fra sygehuset fulgte med på Facetime.

- Han sender en kæmpe tak til alle. Det har været både en stor ære at være indstillet og vinde, lød det i talen, som han selv havde skrevet.

Annonce

De 1.000 kroner, som juletræstænderen modtager, og straks skal give videre, blev sendt til den gymnastikforening, som han selv er en del af.

- Han er meget stolt over at få lov til at træne dette herrehold, og sætter pris på de mange oplevelser, som de har haft sammen. Især da holdet for nogle år siden reddede ham fra et hjertestop.

Pengene blev modtaget af en lige så rørt formand for gymnastikforening.

- Peter betyder utrolig meget for os, og jeg ved, at han ville have været pavestolt, hvis han havde været her i dag, sagde Anita Munk med tårer i øjnene

Også sidste års juletræstænder blev hædret foran de fremmødte lollikker. Da Jørgen Brædder for et år siden skulle tænde byens julebelysning, måtte det ske i dybeste hemmelighed. Kun pressen og nogle ganske få inviterede kunne møde op på Torvet, da landet på det tidspunkt var ramt af et forsamlingsforbud.

Annonce

Fredag kunne Jørgen Brædder så møde op og donere sine 1.000 kroner videre. Pengene sendte han videre til Mødrehjælpen.

- De gør en hel masse for børn, mødre og fædre, og det sker gennem frivilligt arbejde, sagde han, da han fik lov at være julemand.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE