cookie-og-privatlivspolitik
Man får ikke våde tæer, når man træder ud af glamping-teltene.

3

Billeder

Man får ikke våde tæer, når man træder ud af glamping-teltene.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Drømmen om ø-livet bed sig fast

Marie Raunkjær og Nicolai Gren Hagelskjær har taget hul på anden sæson med campingplads på Fejø.
03. april 2021 kl. 07:51 Af Marianne Knudsen

FEJØ Husk nu, at der også kommer en lang vinter!

- Sådan lød det fra mange af vores venner, da Marie og jeg sidste år fortalte om vores beslutning om at flytte til Fejø og købe øens campingplads, fortæller Nicolai Gren Hagelskjær.

- Men det har været skønt. Vi har gået og ladet op og haft mange venner på besøg, som ellers har været ramt på deres udfoldelsesmuligheder på grund af corona-restriktionerne, tilføjer han.

Og Marie Raunkjær supplerer med, at de er meget sociale, så gæster er altid velkomne i det bindingsværkshus - deres drømmehus - som de også har købt længere oppe ad Herredsvej som privat bolig.

Marie solgte det rengøringsfirma med 25 ansatte, hun i 2016 havde stiftet sammen med sin søster, og parret solgte ejerlejligheden i København for at realisere den drøm, især Marie havde.

Annonce

- Det hele startede i 2018, hvor vi besøgte Fejø for første gang. Vi skulle bare have en enkelt overnatning, men vi havde en følelse af, at vi måtte tilbage. Vores kammerat fik sagt i sjov, at vi jo kunne købe campingpladsen, og så kunne tanken om ø-livet ikke slippe os igen, fortæller Marie.

Desuden arbejder Nicolai på Hovedbiblioteket i Nykøbing og ville få kortere til sit arbejde.

På grund af covid-19 fik Ro Naturcamp en forkortet sæson, der først startede 1. juli og med højsæson fra starten - og så pissede det ellers ned, minder Nicolai om:

- Men nu kan vi se, at mange tidligere gæster har booket igen. Det havde vi ikke regnet med. Vi troede, at så havde de set Fejø.

- Ja, folk er meget positive, og det gælder også folk på Fejø. Eksempelvis hjælper Villy Mortensen os med traktor, når vi skal have tunge ting flyttet, men vi drømmer også lidt om at få vores egen, fortæller Marie.

Annonce

Ro Naturcamp har ingen "stjerner," og naturen skal holdes lidt vild, så man kan høre dyrelivet, når man ligger i de flotte luksustelte eller slår sit eget telt op, og falder i søvn til eller vågner til de skønne, beroligende bølgeskvulp mod stranden.

Marie og Nicolai udlejer to glampingtelte med plads til to i hver samt to store telte til familier på pladsen, der er godkendt til 100 enheder i alt.

I de belgiske canvastelte, hvor de største er på hele 24 kvadratmeter, står der boksmadrasser klar og er redt op med dyne og hovedpude og ligger håndklæder, når gæsterne rykker ind.

- Man kan jo godt have det rart, selv om man har en outdoor-oplevelse, pointerer Nicolai.

Og at dømme efter de røde felter i Ro Naturcamps bookingkalender er der mange, der er enig i det. Udenfor teltet kan man slappe af i pallemøbler og tilberede sin mad på sin egen bålplads.

Annonce

Teltene er placeret på et bræddeunderlag, og dermed hævet over jorden, men er i denne sæson også forsynet med brændeovne, specielt til telte.

Sidste år øvede parret sig i dets egen have, og i år bruges et stykket af naturcampingpladsen til en spiselig have.

Nicolai: - Vi vil lægge kartofler i tang og er også ved at indrette et bed til krydderurter. Det bliver så en oplevelse, mod en lille betaling, for folk fra byen, der kan grave deres egne kartofler op, efter at de har hentet kød hos Hans Jørgen (Fejø Frilandskvæg, red.).

Nicolai har også haft travlt med at rejse et smukt hasselhegn om den spiselige have, hvor der også kommer borde og bænke, og så har han et lille soloprojekt sammen med otte venner. I maj sætter de 500 vinstokke ved hjemmet:

- Det er ren og skær hobby og for at have noget sjov med mine venner.

Annonce

Inden højsæsonen vil parret også gerne nå en tur til Femø. De har købt en lille jolle, og ellers glæder Marie sig over kommunens køb af ekstrafærgen "Ulvsund":

- Så bliver der måske mulighed for ø-hop, hvilket vores gæster nok meget gerne vil deltage i, siger hun.

Marie er i øvrigt også trådt ind i Fejøforeningen som repræsentant for turismeaktørerne, og så skal der lige planlægges et bryllup. For de skal giftes i Fejø Kirke næste sommer.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

AF: LINDA SOMMER

Respekt for Maribo domkirke 05. april 2021 kl. 16.43

AF: JOHN WENNERWALD

VM i Qatar 05. april 2021 kl. 09.32

AF: JESPER LORENTZEN

Biodiversitet og vejkanter 03. april 2021 kl. 19.00

AF: PAW HALLANDSON

Sol og vind går helt i sort… 02. april 2021 kl. 21.47

Annonce

ANNONCE