cookie-og-privatlivspolitik
Cannabis-produktionen skal ske her i Erhvervspark Lolland, i en del af de haller, der tidligere blev brugt til motorproduktion.
Cannabis-produktionen skal ske her i Erhvervspark Lolland, i en del af de haller, der tidligere blev brugt til motorproduktion.
Foto: Anders Knudsen

Lolland

Dyrkning af medicinsk cannabis på vej i Holeby

Lægemiddelstyrelsens tilladelse og kommunens byggetilladelse
og spildevandstilladelse er på plads
29. oktober 2019 kl. 11:40 Af John Karlsen

Annonce

HOLEBY Den danskejede virksomhed Valeos IVS er ved at forberede en produktion af medicinsk cannabis i en af de haller, der tidligere rummede Holeby Diesels motorproduktion.

Virksomheden har fået en af de foreløbig 37 tilladelser, Lægemiddelstyrelsen på landsplan har givet til "dyrkning og håndtering af cannabis med henblik på at udvikle cannabis til medicinsk brug".

Tilladelsen er givet 7. maj under den udviklingsordning for dyrkning af medicinsk cannabis i Danmark, som blev indført samtidig med en fireårig forsøgsordning med medicinsk cannabis, hvor Folketinget fra 1. januar gav danske læger mulighed for at udskrive cannabisprodukter til deres patienter.

Den tilladelse efter udviklingsordningen, som virksomheden i Holeby har opnået, giver dog ikke umiddelbart lov til at fremstille cannabis til den danske forsøgsordning.

Foreløbig er Valeos Pharma meget tilbageholdende med oplysninger om den kommende produktion i Holeby.

Men Michael Andreasen fra selskabet fortæller, at de meget kapitalkrævende investeringer bliver foretaget i 3.000 kvadratmeter i Erhvervspark Holeby.

Der er opnået byggetilladelse fra Lolland Kommune til indretningen af de lokaler, hvor den medicinske cannabis skal dyrkes under kontrollerede forhold. Senest er der også givet kommunal tilladelse til at aflede spildevandet fra produktionen til den offentlige spildevandsledning.

Det spildevand, der kommer fra produktionen, stammer fra afvaskningen af de seks vækstrum, når de bliver høstet efter tur. Den maksimale udledning per dag er i tilladelsen sat til fem kubikmeter.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

AF: JOHN WENNERWALD

Landbruget når ikke målet 09. februar 2020 kl. 21.34

AF: BERIT BECH

Foreningshus eller skoleskyderi 05. februar 2020 kl. 15.06

AF: PETER LUNDSGAARD

Skoleskyderi på Madeskovskolen? 05. februar 2020 kl. 14.34

Annonce