Annonce
Lolland

Egnsteater får sin kammertjener

Prøverne er gået i gang til "Harry og kammertjeneren", som har premiere 24. februar. Forestillingen spiller 16 gange til frem mod midten af marts, hvis ellers man kan holde coronaen væk. Foto: NørregadeTeatret

Teatrets skuespillere har fundet manuskripterne frem.

MARIBO Nervøsiteten hang i luften på NørregadeTeatret, da Danmark lukkede ned for større forsamlinger i december sidste år. Skulle egnsteatret endnu engang begynde et nyt år med massive aflysninger, og ville det betyde, at årets første store forestilling helt måtte aflyses?

Så galt er det heldigvis ikke gået denne gang. Kulturlivet stod denne gang først til lempelser i restriktionerne, og søndag kunne skuespillerne finde manuskripterne frem og begynde prøverne på "Harry og kammertjeneren".

- Vi er i fuld gang, og heldigvis har vi haft mulighed for også at gå at forberede os med at bygge på scenen, selv om der har været lukket ned, siger den glade teaterchef, Frank Rubæk.

Forestillingen er baseret på den folkekære danske film af samme navn og byder på skønne sange af Ida og Bent From til Bent Fabricius-Bjerres melodier. Egnsteatret stiller med et særdeles stærkt hold, som mange vil nikke genkendende til fra revyscenerne.

Blandt de medvirkende er Flemming Krøll, Jan Schou, Rasmus Krogsgaard, Pernille Schrøder og Torben Zeller. Teaterdirektøren er også selv på scenen og får følgeskab af Charlotte Amalie Kehlet, som det trofaste publikum kunne opleve som en af døtrene i "Jernbanebørnene" i 2017.

Teaterchef Frank Rubæk glæder sig over, at NørregadeTeatret atter kan åbne. Dermed kan der atter blive fyldt op på de røde stolesæder i det gamle elværk, som ellers har måttet stå tomme i januar. Foto: Claus Hansen

Vil helst ikke aflyse

På egnsteatret kører man med en politik om at være så forsigtig som muligt i forhold til smitten ude i samfundet. Det betyder, at alle medvirkende opfordres til vaccination og jævnlige test.

- Vi kan ikke stille krav, men alternativet er, at vi slet ikke kan spille noget, fordi der kan spredes smitte, men vi kan selvfølgelig ikke udstede garantier, om at vi går coronafri gennem spilleperioden, men vi vil gøre alt for, at vi slipper for aflysninger, siger Frank Rubæk.

Ud over at skulle tænke på en masse folk bag scenen vil der også være masser af publikum, som skal ledes sikkert gennem coronatiden. Hvordan det bliver, ved teaterchefen dog ikke, og belært af tidligere tider begynder han ikke at planlægge en masse retningslinjer tidligt i forløbet.

- Her er det ingen god idé at forsøge at være på forkant med myndighedernes udmeldinger, for vi kan nå at få nye restriktioner flere gange inden premieren.

Efteråret viste dog, at publikum er blevet gode til både at bruge mundbind og coronapas, så det gør ikke Frank Rubæk urolig.

- Vi har kun oplevet vores gæster som meget tålmodige og opmærksomme, siger han.

Nu skal de bare erobres tilbage i teatret. Da "Harry og kammertjeneren" blev budt ud i forbindelse med årets program, var der en god interesse for forestillingen.

- Forsalget gør, at vi allerede ligger lunt i svinget, men vi må også sige, at fra landet lukkede midt i december, er der ikke blevet solgt en eneste billet, forklarer teaterdirektøren.

Han er dog sikker på, at det er en af den slags forestillinger, som det trofaste publikum i NørregadeTeatret har ventet på, og som de gerne vil se.

- Generelt ser det rigtig godt ud allerede, og vi glæder os til at kunne spille for publikum igen, siger Frank Rubæk.

Læs også artiklen "Programmet er på plads" fra tirsdagens Folketidende.

  • Prøverne er gået i gang til "Harry og kammertjeneren", som har premiere 24. februar. Forestillingen spiller 16 gange til frem mod midten af marts, hvis ellers man kan holde coronaen væk. Foto: NørregadeTeatret
  • Teaterchef Frank Rubæk glæder sig over, at NørregadeTeatret atter kan åbne. Dermed kan der atter blive fyldt op på de røde stolesæder i det gamle elværk, som ellers har måttet stå tomme i januar. Foto: Claus Hansen
Annonce
Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Lolland

Efter voldsom brand: Militærmuseum genopstår

Annonce
Annonce
Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

112

Bil i brand på motorvejen

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Sport

Triumf i Silkeborg - perfekt slutspilsstart for NFH

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan

Lokal nyt

Venstre vil forlænge grænsekontrollem