cookie-og-privatlivspolitik
Jan Schou og Kiki Brandt får hjælp af ni fra egnsteatrets eget ensemble, når forestillingen "Toner fra strimlen" har premiere i morgen. Den spiller i alt fire gange,

5

Billeder

Jan Schou og Kiki Brandt får hjælp af ni fra egnsteatrets eget ensemble, når forestillingen "Toner fra strimlen" har premiere i morgen. Den spiller i alt fire gange,
Foto: Flemming Keith Karlsen

Lolland

Egnsteatret fyldes med masser af glad filmmusik

Klar til premiere med populære toner fra filmstrimlerne.
21. oktober 2020 kl. 15:00 Af Palle Nevad Frandsen

Annonce

MARIBO I øjeblikket er det på grund af coronasmitten ikke tilladt at synge med, men man skal næsten bide sig i tungen for at lade være, når skuespiller Jan Schou og operasangerinden Kiki Brandt torsdag byder indenfor til den første af fire aftener med skønne sange fra danske film.

- Jeg elsker de gamle danske filmmelodier og har altid gjort det, forklarer Jan Schou, der har samlet sange fra blandt andet "Sommer i Tyrol", "Mød mig på Cassiopeia" og "Frøken Nitouche" til forestillingen i NørregadeTeatret.

"Toner fra strimlen" hedder teaterkoncerten, som bliver Jan Schous første optræden på egnsteatret, men han er allerede blevet glad for stedet. To gange har han været i teatret som gæst. Den første gang så han "Sweeney Todd", mens han sidste år var forbi og se "Far til Fire". Det var her, samarbejdet med teaterdirektør Frank Rubæk opstod, og filmmusikken blev temaet.

Fra sine mange, mange arrangementer for landets seniorer ved Jan Schou, at sangene fra de gamle danske film kan noget specielt.

- Når jeg begynder at synge "Er du dus med himlens fugle", så vågner publikum op, og det er jo ikke kun de ældre, som holder af disse sange. Mange unge kender dem også.

Hvad det præcis er, som sangene kan, ved han ikke.

- De kan bare gøre mig glad i min mave og mit hoved, siger Jan Schou, der ikke længere ser de nye danske film skabe lignende evergreens.

Egentlig skulle Jan Schou have delt de mange filmduetter med Anne Herdorf, men da hun blev ramt af sygdom, måtte han hurtigt finde en ny til scenen. Her trådte Kiki Brandt til, og hun har uden problemer fyldt pladsen på scenen ud. De to hovedpersoner må da også dele scenen med ni af teatrets lokale amatører, og de har virkelig imponeret Jan Schou.

- Hold kæft, hvor er de bare gode, og der er sådan en god stemning her. Det er virkelig en fornøjelse.

"Toner fra strimlen" opføres fra torsdag til søndag, og med i billetprisen er der en lækker menu fra Folkets Hus. Der er endnu ledige billetter til de sidste to forestillinger.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Traditioner ændres i år 29. november 2020 kl. 22.13

AF: LINDA SOMMER

Brint er fremtidens grønne energi 28. november 2020 kl. 11.04

AF: MARTIN WOUTERS

john brædder ønsker at folk… 24. november 2020 kl. 09.12

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen hjælper minkavlere 22. november 2020 kl. 21.48

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

Annonce