cookie-og-privatlivspolitik
Arkivfoto
Foto: Mogens Warrer

Lolland

Eksplosion på museum

Røggaseksplosion sætter undersøgelse igang.
16. oktober 2019 kl. 16:30 Af Marianne Knudsen

Annonce

Reventlow-Museet Pederstrup blev tirsdag morgen kort efter klokken 8 ramt af en røggaseksplosion i museets oliefyr. Hverken bygning eller inventar synes dog heldigvis at have taget nævneværdig skade.

Eksplosionen opstod som følge af en tilstoppet skorsten. Det var museets brandsensorer, som tilkaldte Nakskov Brandvæsen, og museets ansatte var hurtigt til stede. Brandvæsenet fik ikke brug for slukningsudstyr, da der ikke kunne konstateres nogen brand. Efter knap tre kvartes indsats og udluftning kørte brandvæsenet igen.

Skorstenen er efterfølgende tilset af skorstensfejer, som har godkendt den til fortsat fyring.

Museum Lolland-Falsters ansatte kunne konstatere sod i kælderen, men det ser ikke ud til at have spredt sig til de øvre etager, men der er tilkaldt konservatorer fra Bevaring Sjælland. De skal undersøge, om inventaret på etagerne over kælderniveau har taget skadet af sod og røg.

Omkring skorstenen er der konstateret revner i pudset, og derfor skal bygningssagkyndige undersøge, om bygningen har taget skade og i hvilket omfang, ligesom årsagen til røggaseksplosionen skal undersøges nærmere. Konklusionerne af konservatorernes og de bygningssagkyndiges undersøgelser forventes at foreligge i løbet af de kommende par uger, oplyser kommunikationskonsulent Henrik Schilling.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God og sikker sommerferie! 12. juli 2020 kl. 22.42

AF: KENNETH WINTHER

Katastrofe kurs 12. juli 2020 kl. 22.03

AF: TOM AHLQVIST

Det Falsterske Diges holdbarhed 12. juli 2020 kl. 20.57

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

Annonce