Annonce
Lolland

El Paso kan genopstå

I dag er der plader for ruderne i det gamle El Paso, som forleden blev besøgt af boligminister Kaare Dybvad (til højre). Her fortalte borgmester Holger Schou Rasmussen om kommunens armlægning med Joakim Grundtvig. Foto: Anders Knudsen

Overvejer at byde på Vejlegade 1, når den kommer på tvangsauktion

Når Vejlegade 1 i Nakskov formentlig inden længe kommer på tvangsauktion, vil Joakim Grundtvig muligvis byde på ejendommen. Og bliver han højestbydende, kan det ende med, at han genåbner El Paso - baren, der for år tilbage var et af Nakskovs mest populære steder at gå i byen.

Det fortæller han i et større interview med Folketidende, som har talt med ham, efter at han for nylig - som omtalt i Folketidende 4. januar - skrev til Lolland Kommune og gjorde det klart, at det er ham og hans familie, der har nedlagt veto mod, at kommunen køber ejendommen for 100.000 kroner. I stedet har de krævet en pris på mindst 250.000 kroner (se faktaboks).

- Jeg har penge investeret i ejendommen, så jeg kan sagtens finde på at byde med. Det gør jeg nok også. Men kan jeg få den op på 250.000 kroner, er det ikke sikkert, jeg vil byde meget højere op. Men man bliver jo grebet på dagen, så jeg ved det ikke ...

Med tårer i øjnene

Hvad vil du gøre, hvis du får den?

- Jeg ville nok gå en tur ned i den med tårer i øjnene, siger han.

Joakim Grundtvig har nemlig tidligere ejet ejendommen og drevet Zone Nightclub og El Paso på stedet. Det endte dog med konkurs og uenighed med politiet, Bevillingsnævnet og kommunen om et afslag på en alkoholbevilling. Den gamle sag gjorde ham bitter på Lolland Kommune, og den bitterhed varer ved.

- Jeg vil ikke afvise, at jeg byder på ejendommen, for jeg kan jo byde gratis. Så vil kommunen komme rendende bagefter og sige, hvad jeg skal og ikke skal. Men kommunen kan ikke kræve, at ejendommen bliver revet ned. Jeg er gammel ejendomsmand. Jeg havde for 50 millioner på Lolland før krisen. Så de kan bare prøve, og de kan komme med alle de krav, de vil, advarer han.

* I januar 2013 blev Vejlegade 1 solgt på tvangsauktion for 370.000 kroner, efter at firmaet Øverød Ejendomsinvest Aps ejet af Joakim Grundtvig gik konkurs.

* Men køberen - Mindworker ApS, der også var ejet af Joakim Grundtvig - fik ikke gennemført handlen. Mindworker betalte ganske vist, men fik aldrig anmodet skifteretten om auktionsskødet, inden det gik konkurs i 2015.

* I 2017 gjorde Folketidende kuratoren i konkursboet bag Mindworker opmærksom på, at det kunne være ejer. I maj 2018 fik boet skøde på ejendommen.

* I april 2019 indgik boet en købsaftale med Lolland Kommune, som vil give 100.000 kroner for ejendommen, men en panthaver - Grundtvig Ejendomme - nedlægger veto og forlanger en pris på mindst 250.000 kroner.

* Kommunen afviser kravet, og kurator bebuder, at ejendommen kommer på tvangsauktion.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Finde en, der vil køre det ...

Køber han ejendommen, vil det dog ikke være for at lade den ligge hen og forfalde yderligere, forsikrer han.

- En genopbygning af El Paso kunne være en god idé. Nu er jeg blevet for gammel til at køre nattelivet. Men at sætte det i stand og finde en, der vil køre El Paso, det vil jeg ikke mene var urealistisk. Men det kræver nogle investeringer i butikken, siger han og tilføjer, at en anden og måske mere oplagt mulighed kan være at indrette et butikslokale i El Paso.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Zone rives ned

Ejendommen omfatter foruden El Paso også det store diskotekslokale samt to lejligheder på første sal. Men det er næppe hele bygningen, der er brugbar længere, vurderer han, og forklarer, at det kun sjældent var en god forretning at holde åbent i Zone Nightclub.

- Det er nok passé med så stort et diskotek i bymidten, også fordi vi aldrig har fået noget ud af det bortset fra påske og anden juledag, hvor man kunne fylde butikken to gange. Så Zone skal rives ned. Så kan man bygge et rækkehus der. Eller bare lade muren stå, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Gør sindssyge ting

Men tilbage vil så være El Paso og de to lejligheder.

- Jeg tror, jeg ville prøve at få de to lejligheder ovenpå til at fungere igen. Den ene lejlighed skal helst lejes ud til nogen, der arbejder der, for der kan godt være larm i weekenden, bemærker han og understreger, at intet er afgjort endnu.

- Men at genopbygge det ... Jeg gør jo sindssyge ting engang imellem. Og jeg er selv håndværker. Jeg kan selv alting. Pludselig står jeg og svinger murerskeen! Jeg kan finde på hvad som helst.

Læs også artiklerne "Grundtvig: Kommunen er nærig og hyklerisk" og "Det er eddermame ikke vores skyld" i fredagens Folketidende.

  • I dag er der plader for ruderne i det gamle El Paso, som forleden blev besøgt af boligminister Kaare Dybvad (til højre). Her fortalte borgmester Holger Schou Rasmussen om kommunens armlægning med Joakim Grundtvig. Foto: Anders Knudsen
Annonce
Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Lolland

Efter voldsom brand: Militærmuseum genopstår

Annonce
Annonce
Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

112

Bil i brand på motorvejen

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Sport

Triumf i Silkeborg - perfekt slutspilsstart for NFH

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan

Lokal nyt

Venstre vil forlænge grænsekontrollem