cookie-og-privatlivspolitik
Mange mennesker var mødt op for at se de nye skulpturer på Femø - og flere kunne ikke nære sig for at mærke strukturen på stenene. 
Kultur- og fritidsudvalgsformand Tine Vinter Clausen var som den første henne og stryge hånden langs Elektra, mens Erik Varming fortalte publikum om sin kunst.

10

Billeder

Mange mennesker var mødt op for at se de nye skulpturer på Femø - og flere kunne ikke nære sig for at mærke strukturen på stenene. Kultur- og fritidsudvalgsformand Tine Vinter Clausen var som den første henne og stryge hånden langs Elektra, mens Erik Varming fortalte publikum om sin kunst.
Foto: Ingrid Riis

Lolland

Elektra og Orion står nu stærkt på Femø

BILLEDSERIE: Fernisering på nye kunstværker på øen.
06. juli 2020 kl. 17:30 Af Birgitta Andersen

Annonce

FEMØ - Viljen hos borgerne i Lolland Kommune skal man ikke tage fejl af... og slet ikke her på Femø.

Kultur- og fritidsudvalgsformand Tine Vinter Clausen havde et klart tema, da hun lørdag talte ved ferniseringen på øens to nye kunstværker, Elektra og Orion - to skulpturer i granit, der står lige så stærkt som øens sammenhold.

Udvalget har støttet med et beløb, men resten af økonomien har øens kunst- og kulturudvalg selv rejst. Det var et stort ønske at få de to skulpturer af kunstneren Erik Varming stillet op ved siden af den, der allerede står på pladsen.

- Tak for dit fantasifulde og forunderlige formsprog. Du er en af dansk billedkunsts sværvægtere, og vi er glade for, at du kommer her på Femø, sagde Annelise Svensson fra kunst- og kulturudvalget i sin tale til kunstneren, der selv var til stede.

Erik Varming har boet på Femø i en årrække og har nu en søn på øen. Han fortalte, at Femø betyder meget for ham.

- Her fik jeg fred og ro.

Erik Varming ville ikke sige meget om tankerne bag de to skulpturer med mytologiske navne. Orion var en græsk sagnhelt, og også et stjernebillede - mens Elektra var en figur i de græske tragedier, der dræbte sin mor for at hævne drabet på sin far.

- Jeg har lavet de skulpturer, jeg havde lyst til at lave. De taler for sig selv, og de forestiller det, de er, sagde Erik Varming.

Det indbød til åben fortolkning.

- Associationerne til energi og kraft, men også skønhed og ynde passer perfekt her til Femø. Øen, der ligger længst væk i smålandshavet - øen, der er mest kuperet - øen, hvor himlen kysser jorden - øen, der står mit hjerte nær, lød kærlighedserklæringen fra udvalgsformanden.

Hun fik æren af at afsløre Orion for den ventende menneskemængde, mens den røde Elektra blev afsløret af kunstnerens hustru og datter.

Klik på billedet herover for at se flere billeder.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

AF: JOHN WENNERWALD

Fire skræmmende år 10. januar 2021 kl. 21.38

Annonce