cookie-og-privatlivspolitik

19

Billeder

Læreren Lone havde indprentet eleverne, at hypoteser ofte falder, når de efterprøves, og at det er forventeligt.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Elever tænkte ud af boksen

BILLEDSERIE: 7. klasser deltog i Engineering Day 2019.
05. november 2019 kl. 14:50 Af Rikke Folm Berg

NAKSKOV Det føg med flamingosmulder og flød med aviser, bobleplast, liggeunderlag, engangskarklude og vat, da elever fra 7.a og 7.i på Byskolen i går eksperimenterede med, hvordan man udtænker, konstruerer og afprøver modeller af lydvægge.

Det skete som led i den landsdækkende Engineering Day 2019, som afvikles i denne uge på skoler i hele Danmark. Bag initiativet står Engineering Future og Naturvidenskabernes Hus.

Årets opgave gik ud på at hjælpe "Signe og Carl Emil" med at lydisolere et øvelokale til deres band, så bandet kunne spille uden at forstyrre naboerne.

Tanken er, at eleverne får prøvet kræfter med ingeniørens arbejdsmetode med at undersøge, få idéer, konkretisere, konstruere og forbedre. Samt får arbejdet kreativt med matematik og naturvidenskab.


Målte decibel med app

På anden sal var eleverne dybt optagede af opgaven. To og to arbejdede de sammen om at fylde skillevæggen i deres papkassemodeller med forskellige lydisolerende materialer for så at afspille musik og ved hjælp af en app måle antal decibel.

Annonce

- Vi har valgt at teste flamingo som det første, fordi det er meget tykt, fortalte Anthony fra 7.a, mens han forsøgte at skære i flamingoen, uden den flækkede i uregerlige stykker.

- Vi har testet vat. Det var ikke særlig godt, så nu prøver vi med klude, fortalte Alberte fra 7.i.

Lærer Lone Hansen hjalp de engagerede elever med at reflektere over de erfaringer, de gjorde sig undervejs.

- De går til den, og de tænker ud af boksen. Nogle af dem er begyndt at eksperimentere med også at lydisolere modellerne i toppen og i bunden. De tænker videre, og det er i virkeligheden det, det går ud på: at sætte tankevirksomheden i gang, sagde Lone Hansen.

Camilla Zacho, uddannelseskonsulent i Engineering Future, havde taget turen fra Købehavn til Nakskov for at se, hvordan det spændte af, når eleverne arbejdede med årets opgave, som hun har været med til at udvikle undervisningsmaterialet til.

Annonce

- Jeg er glad for at se, at det bliver tydeligt for børnene, hvordan man kan sætte viden i spil for at finde løsninger, sagde hun.

Klik på billedet herover for at se flere billeder.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE