cookie-og-privatlivspolitik
Søren Marquardt Frederiksen var et par årtier om at få bogen gjort færdig, men nu kommer den 14. august.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

En bornholmerkrimi fra en Nakskovdreng

En fascination af Bornholms mytiske, mystiske og spændende fortid fik lokal forfatter i gang.
02. august 2020 kl. 09:01 Af Andreas Johansen

Annonce
FAKTA
Søren Marquardt Frederiksen er både retoriker, journalist og underviser og har mange års erfaring med at gøre folk til gode talere og skribenter. Han har undervist på Københavns Universitet og Copenhagen Business School i retorik, journalistik, medier og kommunikation og har tidligere været projektvejleder på Roskilde Universitet. Bogen "De underjordiske - en bornholmerkrimi" er hans fjerde roman og udkommer 14. august.

NAKSKOV Sommerhuset er lyst og luftigt. De store glaspartier vender ud mod haven, græsplænen er nyslået. Søren Marquardt Frederiksen hilser på iført shorts og en T-shirt. Alt, der kan åbnes i det lille sommerhus, er åbent, indenfor er udenfor og omvendt.

Vi mødes for at tale om hans seneste skriv, en krimi med titlen "De underjordiske" og undertitlen "en bornholmerkrimi". Men hvorfor i alverden vælger han at skrive en krimi, der foregår på Bornholm, og hvis hovedperson stammer fra Køgeegnen?

- Bornholm er spændende. Det er mytologisk, anderledes, mere fremmed - i hvert fald for mig. Det oplever min hovedperson også. Han kommer fra parcelhuskvarterer og Køben- havn. Fra det sikre og så hjem igen i en eller anden grad. Nu er det så hans kones hjemstavn, Bornholm, de flytter til, og ikke hans. Det betyder, at hun falder til og blomstrer, hun bliver pludselig en helt anden kvinde end den, Rolf kender, mens han selv sidder lidt på sidelinjen og har det svært. Det er ikke sådan en bog med et helt stramt krimiplot, der er meget af bogen, som også handler om mennesket, forklarer Søren Marquardt Frederiksen.

Historien tager udgangspunkt i et kriminalplot, men menneskene og deres oplevelser er inspireret af forfatterens eget liv, oplevelser og mennesker, han har mødt.

- To ældre mennesker bliver fundet myrdet. Deres hoveder er knust med en hammer, og der skal etableres en forbindelse mellem en fordrukken fisker, som jeg har hentet inspiration til fra min fars gamle smugkro nede i bådelavet, og så en bondefamilie, der lever alene langt fra det hele. Det er en udviklingshistorie. I mange krimiserier er hovedpersonen det samme menneske over 20 år. Sådan er min bog ikke, fortæller Søren Marquardt Frederiksen.


Krimiserie

Planen er at skrive en serie, hvor denne er den første, og der får han og familien lov til at udvikle sig.

- Det trækker på mine egne oplevelser med at flytte tilbage til Nakskov, hvor man kender alle og har en relation til mange forskellige mennesker i alle lag af samfundet. I storbyerne kan du skabe en lille boble, hvor du kun kommer i kontakt med folk, du gider være i kontakt med. Det er anderledes i de mindre samfund, og det interesserer mig, fortæller han.

Bogen tog Søren godt 20 år at skrive. Og så alligevel ikke.

- Bogen har udviklet sig løbende, mens jeg skrev den. Selve mordscenen med den gamle kvinde var der, jeg startede, og så byggede jeg på. Faktisk er de første 50 sider noget, der har ligget i min skrivebordsskuffe i 20 år, og som jeg aldrig rigtig kom videre med. Men så fik jeg denne her lyst til at skrive en krimi, og så kom de næste 400 sider ret hurtigt over et halvt års tid, forklarer han.

Snart går turen til klippeøen for at promovere kriminalromanen. Søren har aftaler et par steder og håber på, at bornholmske krimier kan blive en genre, han kommer til at gøre sig mere i senere hen. Han taler i hvert fald allerede om en bog mere næste sommer i samme serie.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

AF: JOHN WENNERWALD

Fire skræmmende år 10. januar 2021 kl. 21.38

Annonce