cookie-og-privatlivspolitik
Dodekalitten ved solopgang. Den nyeste i flokken, L'dis.
Dodekalitten ved solopgang. Den nyeste i flokken, L'dis.
Foto: Ingrid Riis

Lolland

En million til Dodekalitten

12. og sidste sten er nu også finansieret.
29. juni 2020 kl. 10:00 Af Andreas Johansen

Annonce

KRAGENÆS Det vestlollandske kunstværk Dodekalitten har været i mediernes søgelys den seneste tid.

Fredag 19. juni var kulturminister Joy Mogensen (S) på plads mellem de mange stenstøtter for at offentliggøre det sjette færdiggjorte hoved i silende regnvejr, og ved samme lejlighed fik folkene bag Dodekalitten endnu en ting at glæde sig over:

Den 12. og allersidste sten er der nu fundet penge til. Og de kommer fra 15. Juni Fonden, der helt præcist har besluttet at sende 1.084.000 kroner i retning af Kragenæs.

15. Juni Fonden er en almennyttig fond, der støtter kunst, natur, sociale indsatser og mange andre ting. Det samler Dodekalitten på fornemste vis. Placeret i et naturskønt område med gravhøjene bagved arbejder man i og med respekt for naturen ved at anbringe sådan et smukt kunstværk lige midt i den. På baggrund af det har fonden behandlet ansøgningen og besluttet, at Fonden Dodekalitten skal have pengene, udtaler Per Voetmann, administrerende direktør i 15. Juni Fonden.

Og det vækker selvsagt stor begejstring hos de frivillige kræfter, der over en årrække har arbejdet hårdt for at gøre Dodekalitten til virkelighed.

- Det er så vildt for os. Vi havde jo besøg af Per (Voetmann, red.) sidste fredag til indvielse af den sjette sten i noget af det vildeste regnvejr. Og der, mens vi alle sammen var samlet, fortalte han os, at de havde besluttet sig for at bevillige pengene til den allersidste af de i alt 12 sten. Alle dansede regndans, og vi var så glade, for vi er bare nogle ildsjæle, der gør det her helt frivilligt uden lønkroner, så vi er kisteglade, hver gang der sker noget godt, fortæller Hanne Møller, der sidder i sekretariatet i Fonden Dodekalitten og i Venneforeningen Dodekalitten.

Og med halvdelen af de op mod ni meter høje stenfigurer færdiggjort er der massiv interesse for projektet. Medier fra ind- og udland lægger gerne vejen forbi.

- Vi har haft flere henvendelser fra DR, TV2 og flere tyske tv-stationer, der gerne vil forbi Dodekalitten. Peter Ingemann kommer i august, Anne Hjernøe og Anders Agger har lige været forbi, og der er mere endnu i vente, fortæller Hanne Møller.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

AF: JOHN WENNERWALD

Skinner frem for bus 28. juni 2020 kl. 23.26

Annonce