cookie-og-privatlivspolitik
Kattene befandt sig tilsyneladende kun midlertidigt i spanden, så der var styr på dem, fra de blev fundet, og indtil autoredderen kom. For faktisk blev de fundet i en hæk.

2

Billeder

Kattene befandt sig tilsyneladende kun midlertidigt i spanden, så der var styr på dem, fra de blev fundet, og indtil autoredderen kom. For faktisk blev de fundet i en hæk.
Foto: Anders Jørgensen

Lolland

En stor mis-forståelse

- Det er en fjer, der bliver til 10.000 høns, siger indehaver af Nakskov Fjord Camping
15. oktober 2019 kl. 14:30 Af Rikke Folm Berg, Margit Olsen

Annonce

NAKSKOV Det hele begyndte, da autoredder Anders Jørgensen torsdag som så ofte før blev kaldt ud af Falck for at hente nogle efterladte kattekillinger.

- Jeg får at vide, at anmelder havde dem i en spand, fortæller han.

Da han kommer ud til Nakskov Fjord Camping, sidder kattekillingerne rigtigt nok i en spand. Det gør autoredderen mere end vanligt forarget, idet han er af den opfattelse, at kattekillingerne er blevet fundet i spanden.

- Jeg henter meget ofte dyr, som enten er kommet til skade eller efterladt, men jeg blev ærligt talt forarget over, at killingerne her bare var efterladt i en skraldespand, siger han.


Skriver opslag

Han sætter sig derfor til tasterne og skrev på Facebook:

"Jeg elsker mit job som autoredder, og som underleverandør til Falck kører jeg også for Dyrenes Beskyttelse. Der skal meget til, før jeg bliver gal og vred, men i dag blev jeg godt nok sat på prøve, fik en tur fra Hestehovedet i Nakskov til katteinternat i Stubbekøbing. Da jeg kom frem og så tre kattekillinger lagt i en skraldespand, overladt til deres egen skæbne og værste fald sultedøden, så bliver jeg gal. Der er så mange frivillige, der vil hjælpe i Kattens Værn og Dyrenes Beskyttelse. Ring dog til dem og få oplyst, hvad I kan gøre. Håber at dem der overvejer at gøre samme væmmelige handling tænker en gang til over tingene."

Det får kommentarsporet til at eksplodere med kommentarer såsom:

- Folk der gør dette fortjener intet godt, må karma ramme hårdt!

- Åårrhh ... stakkels små pus

- Stakkels katte, forstår godt du blev sur over det

- Der findes desværre så mange hjerteløse kolde mennesker, der ikke regner dyr for liv...

- Ej mit dyrehjerte græder

Så følger en artikel på TV2Øst med overskriften "Redningsmand rystet - fandt kattekillinger efterladt i skraldespand og dernæst en artikel på folketidende.dk med overskriften "Kattekillinger fik kommentarer til at eksplodere". I sidstnævnte artikel fortæller autoredder Anders Jørgensen, som også er indehaver af L.F. Autohjælp i Nysted, at killingerne er blevet fundet "i en skraldespand på Hestehoved Campingplads".

Men ifølge Thomas Fugl, indehaver af Nakskov Fjord Camping, som campingpladsen retteligt hedder, er kattekillingerne slet ikke fundet i en spand.

- De blev fundet af en midaldrende mand i en hæk mellem lystbådehavnen og campingpladsen, og så puttede vi dem i en spand, så vi havde styr på dem, indtil de blev hentet af autoredderen, siger Thomas Fugl og understreger, at kattekillingerne kun var på midlertidigt ophold i spanden, og at de ingen overlast led imens.


Skal selvfølgelig rettes

For Thomas Fugl har opslaget på Facebook, kommentarerne og artiklerne været en overvældende oplevelse:

- Det er en fjer, der bliver til 10.000 høns, siger han.

Uden dog at forklejne, at det er forfærdeligt at efterlade killinger.

- Men her er folk altså blevet misinformeret, siger Jakob Fugl.

Da Folketidende kontakter autoredder Anders Jørgensen, siger han:

- Det var ikke det, jeg fik at vide af anmelder, men hvis det er rigtigt, så skal det selvfølgelig rettes. Jeg synes bare, at sådan som jeg fik tingene at vide, så kunne det kun forstås sådan, at killingerne var blevet fundet i en spand.

Killingerne befinder sig nu på Dyrenes Beskyttelses internat i Stubbekøbing og har det efter sigende godt.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

AF: LINDA SOMMER

Lolland er som skabt til… 14. maj 2020 kl. 17.26

Annonce