cookie-og-privatlivspolitik
De første syv lejligheder blev indviet i sommer. Boligerne er nu helt færdige, og de første tre er allerede flyttet ind med nummer fire på vej.
De første syv lejligheder blev indviet i sommer. Boligerne er nu helt færdige, og de første tre er allerede flyttet ind med nummer fire på vej.
Foto: Jan Knudsen/arkiv

Lolland

Entreprenør fundet til bo- og naboskabs-udvidelse

Anden del af Bo og Naboskab Sydlollands udvidelse kan gå i gang.
23. oktober 2021 kl. 07:06 Af Peter Levinsen Hansen

RØDBYHAVN I slutningen af juni måned kunne Bo og Naboskab Sydlolland i Rødbyhavn indvie sin seneste udvidelse bestående af syv spritnye lejligheder med en lille ceremoni.

Bare måneden før havde Region Sjælland godkendt endnu et byggeri, der er identisk med det første.

De næste syv lejligheder er der nu blevet fundet en entreprenør til, som i denne måned går i gang med arbejdet på byggeri nummer to.

- Det har været i udbud, og der er indkommet flere bud. Der er fundet en entreprenør, byggefirmaet Svend Iversen fra Nakskov, og der er skrevet kontrakt med ham, fortæller Kjeld Saul, der er forstander hos Bo og Naboskab Sydlolland.

Byggeriet forventes at stå færdig i oktober 2022.

Annonce

Der er rift om at komme ind i både de lejligheder, der endnu ikke er bygget, og hos Bo og Naboskab Sydlolland generelt.

- I går blev jeg ringet op fra Mariagerfjord Kommune, som spurgte, om jeg havde pladser. Hun havde tre, der ville flytte ind, fortæller Kjeld Saul og fortsætter:

- Jeg har pladser, men der skal også være målgruppematch. Vi har ikke misbrugere hos os, så det er vi lidt forsigtige med at tage ind. Vores målgruppe hedder udviklingshæmmede med psykiatrisk overbygning, og der kan så være nogen med en psykiatrisk diagnose, men kun en lille smule udviklingshæmmet. De er ikke helt et match hos os. Når der ikke er målgruppematch, bliver vi desværre nødt til at sige nej.

Den store efterspørgsel skyldes, at kommunerne ikke selv har paragraf 108-pladser, der er målrettet udviklingshæmmede med brug for omfattende hjælp i dagligdagen. Bo og Naboskab Sydlolland har 65 af denne type pladser.

- Så det er hele landet, der kommer, fortæller Kjeld Saul.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Fejø skole står til lukning 07. december 2021 kl. 22.38

AF: PER HØYEM

Folketidende er i vinter dvale. 06. december 2021 kl. 12.15

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen har… 06. december 2021 kl. 12.04

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

Annonce

ANNONCE