cookie-og-privatlivspolitik
Holger Schou Rasmussen ærgrer sig over, at Lolland-Falster ikke kom med i en større genåbning.
Holger Schou Rasmussen ærgrer sig over, at Lolland-Falster ikke kom med i en større genåbning.
Foto: Jan Knudsen, arkivfoto

Lolland

Er ærgerlig men også stolt

Lollands borgmester er misundelig over, at kommuner i Jylland og på Bornholm må genåbnere mere end resten af landet. Men han har også forståelse for beslutningen.
24. februar 2021 kl. 17:41 Af Margit Olsen

LOLLAND - Det er glædeligt, at butikslivet nu kan åbne, men jeg er misundelig og ærgrer mig lidt over, at vi ikke på Lolland-Falster kan åbne, ligesom man gør i det jyske og på Bornholm, siger borgmester i Lolland Kommune, Holger Schou Rasmussen (S).

- Men jeg har også det sidste års tid set og hørt, at vi her i landet har 5,5 millioner eksperter, som alle ved lige, hvordan en coronapandemi skal håndteres, og mange har gang på gang taget fejl. Jeg er glad for, at det ikke er mig personligt, som skal træffe de svære beslutninger.

- Regeringen har jo tænkt sig at følge de anbefalinger, som de rigtige eksperter i landet giver. Og det vælger jeg også. Jeg skal ikke ud at lege selvbestaltet virusekspert.

- Men jeg ærgrer mig over, at vi med de lave smittetal lokalt ikke kan blive åbnet regionalt mere, end det er tilfældet.

Onsdagens smittetal for Lolland viser, at der indenfor den seneste uge er fundet otte smittede. Hvilket giver et incidenstal (antal smittede pr 100.000 indbyggere), som er lavere end i flere af de jyske kommuner, som sammen med Bornholm har fået lov at genåbne for de ældste elever i folkeskolerne, ungdomsuddannelser og efterskolerne.

Annonce

Tirsdag talte Holger Schou Rasmussen med statsminister Mette Frederiksen om, at det var svært at forklare befolkningen på Lolland-Falster, at der ikke bliver genåbnet lokalt på lige fod med nogle af de jyske kommuner, når vi faktisk i de to lokale kommuner har lavere smittetal end i flere af de jyske kommuner, som får lov at genåbne for en stor del af skoleområdet.

- Statsministeren forklarede at det væsentlige var at holde fast i, hvad eksperterne anbefalede, siger Holger Schou Rasmussen, som har stor respekt for sin partifælles beslutninger.

- Men jeg vil gerne pointere, at det er sindssygt flot, at lokalbefolkningen på Sydhavsøerne har fået smittetallene ned til noget af det laveste i Danmark. Det skal vi være stolte over og holde fast i. For holder vi fast i de lave smittetal, så er vi jo også noget af det første, der får lov at åbne i næste ombæring, mener Lollands borgmester.

- Det, jeg krydser mine fingre for, er, at den øgede genåbning i det jyske går godt, og at smittetallene derovre ikke stiger for meget. Så vil der også blive åbnet i det øvrige land. Men viser det sig, at det ikke fungerer i det jyske, så bliver der jo sat en bremse i for alle os andre, så der hviler et stort ansvar på de jyske kommuner, som nu får lov at genåbne mere end det øvrige land.

- Vi kunne i høj grad godt have brugt den nordjyske model, hvor blandt andet afgangselever på ungdomsuddannelserne kunne komme i skole nu, siger borgmesteren.

Annonce

- Men samtidig kan man også frygte, at de mange borgere, som pendler ud af vores område, og også borgere fra andre kommuner, som pendler ind til et arbejde, kunne få smitten til at stige igen, siger borgmesteren, som slutter med at trøste sig selv - og andre - med, at alt nok skal blive godt igen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PAW HALLANDSON

Tør de sige sandheden? 22. april 2021 kl. 08.33

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

AF: TOM AHLQVIST

Venstre kan man stole på! 17. april 2021 kl. 15.44

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

Annonce

ANNONCE