- Jeg er kommet hjem, fordi coronaen har vendt lidt op og ned på det hele, fortæller grillbarejer.
RØDBYHAVN Michael Ahm-Wede har skiftet hovedstaden og security-jobbet i lufthavnen ud med Rødbyhavn og Havnegrillen, der åbner i løbet af marts og har hjemme i det tidligere pizzeria mellem Bodega Slap a og Dagli-Brugsen i Rødbyhavn.
Som fjerde-generations rødbynit er Michael Ahm-Wede vendt hjem til vante omgivelser efter lidt over 10 år i lufthavnen. Det er en gammel drøm at åbne en grillbar.
- Jeg har beskæftiget mig med café og restauranter før, men på et administrativt niveau. Både ovre på færgerne, hvor jeg har stået i lære og været supervisor på cateringen. Ligesådan hos DFDS på deres rute København-Oslo og IJmuiden-Newcastle mellem Holland og England, siger han.
Coronaudbruddet var med til at give det sidste skub til at få sat gang i drømmen om en grillbar.
- Jeg havde været ude på en længere rejse først på året sidste år og var landet i Københavns Lufthavn, som var min arbejdsplads. Det gjorde jeg dagen efter, Mette Frederiksen havde lukket Danmark, og der ser jeg bare den her tomme lufthavn, hvor jeg så tænker, at det her kommer til at koste penge, fortæller Michael Ahm-Wede, der valgte en frivillig fratrædelsesordning og rykkede sydpå.
- Der er mange, der tror, jeg er vendt hjem, fordi Femern er her. Men jeg er kommet hjem, fordi coronaen har vendt lidt op og ned på det hele, og at jeg gerne ville hjem igen. Selv om det er et grimt ord, så var jeg efter 10 år i lufthavnen begyndt at kede mig lidt rent fagligt, fortæller ejeren af den nye grill.
Men med Femern så tæt på vil der udover det klassiske grill-sortiment også være lidt mere international grillmad.
- Der vil være fish'n'chips til englænderne, og hollænderne er vilde med kødpølser, der er paneret og friturestegt, fortæller Michael Ahm-Wede.
Havnegrillen åbner i løbet af marts, når de sidste maskiner er ankommet.