cookie-og-privatlivspolitik
Det seneste års tid har der været sendt fem mand hjem fra Cocotten i Holeby, hvor der ellers normalt arbejder ni.
Det seneste års tid har der været sendt fem mand hjem fra Cocotten i Holeby, hvor der ellers normalt arbejder ni.
Foto: Arkiv

Lolland

Et år på lavt festblus

Håbet er at der snart kan blive genåbnet bare en smule.
21. februar 2021 kl. 14:19 Af Peter Levinsen Hansen

Annonce

HOLEBY Der har været brug for coronahjælpepakkerne det sidste års tid for cateringfirmaet Cocotten, der har hjemme i Holeby. Ligesom for så mange andre cateringfirmaer har det seneste års tid ikke ligefrem budt på de mange store events med behov for mad ud af huset.

- Der har været meget nedgang i omsætningen. Det har været over 35 procents nedgang, fortæller ejer af Cocotten Kenneth Holm.

- Men det går da. Der er nogle, der har det værre end mig. Men jeg har også sendt folk hjem. Nu lever jeg også af at drive MANs kantine. De plejer at være 135, og der er måske 20 tilbage. Og sådan har det set ud i et helt år. Det er jo en af mine kerneforretninger, siger Kenneth Holm, der dog er glad for de faste aftaler, som også tæller smørrebrødsleverance til den lokale brugs.

Selvom de helt store fester har været aflyst, har der i stedet været flere mindre arrangementer.

- Det er jo ikke ret meget, når det kun er fem personer. Så kan det næsten ikke betale sig, men man bliver nødt til at være lidt large i den periode her i håb om, at når det kommer op at køre igen, så vil folk blive ved med at bruge os, fortæller Kenneth Holm.

Annonce

Der har dog også været enkelte lyspunkter, blandt andet da det kom til nytårsmenuen ved årsskiftet.

- Der slog vi rekord. Vi havde 915 kuverter, og vores gamle rekord var 617, så det er jo lige 50 procent mere. Det redder jo næsten lige december måned. November og december er jo ellers vores største måned med julefrokoster. Og de var der jo heller ikke. Vi lavede næsten 40 procent af omsætningen bare på nytårsaften, siger Kenneth Holm.

Han ser frem til en snarlig lempelse af coronarestriktionerne.

- Men de åbner jo ikke så meget op, som vi gerne vil have det, men sådan er det jo. Bare lidt har også ret, så vi kan komme i gang igen. Der er ingen tvivl om, at så snart de åbner op igen, så får vi så meget at lave, at vi ikke kan følge med, fortæller Kenneth Holm.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HENNING BECH JOHANSEN

Axeltorv i Nakskov 01. marts 2021 kl. 11.48

AF: JOHN WENNERWALD

Facebook skal bidrage 28. februar 2021 kl. 21.20

AF: JOHN WENNERWALD

Vinterferie med familien 22. februar 2021 kl. 09.44

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Billetten til vores verden 21. februar 2021 kl. 12.54

AF: PER HØYEM

Granfeltsgård 18. februar 2021 kl. 14.31

AF: PAW HALLANDSON

Skanlux sommehusene på Marielyst 15. februar 2021 kl. 20.24

Annonce

ANNONCE