Annonce
Lolland

Et elefantanlæg i verdensklasse

Chefzoolog Rasmus Nielsen og administrerende direktør Christoffer Knuth lytter til Alan Roocroft, der er en af verdens førende elefanteksperter. Foto: Knuthenborg Safaripark

Hvis Knuthenborg vinder udbuddet om elefanterne, bliver anlægget på 150.000 kvadratmeter og en stald på over 2.000 kvadratmeter. Det bliver dermed et af de største anlæg i Europa.

KNUTHENBORG Det er to særdeles erfarne herrer, som Knuthenborg Safaripark har hyret til at hjælpe med et måske kommende elefantanlæg i parken. Amerikaneren Alan Roocroft, der er en af verdens førende elefanteksperter, er sammen med videnskabelig direktør i Københavns Zoo, Bengt Holst, blevet de to første konsulenter på projektet.

De to har tidligere stået for udviklingen af elefantanlægget i Københavns Zoo, der åbnede i 2008, og skal rådgive Knuthenborg i processen med et anlæg, som kan huse de fire pensionerede cirkuselefanter. Den lollandske safaripark er foreløbig den eneste, der har budt ind på at overtage elefanterne fra Cirkus Arena og Cirkus Trapez.

- Vi har et stort ønske om at overtage elefanterne og har en masse uudnyttet plads, hvor vi kan sikre dyrenes velfærd. Nu er næste skridt selve ansøgningsprocessen, der kræver et stærkt hold af eksperter for at bygge et elefantanlæg i absolut verdensklasse - et helt unikt anlæg i Europa, siger chefzoolog i Knuthenborg Safaripark, Rasmus Nielsen.

Hvis Knuthenborg vinder udbuddet om elefanterne, bliver anlægget på 150.000 kvadratmeter og en stald på over 2.000 kvadratmeter. Det bliver dermed et af de største anlæg i Europa. Elefanterne får sø, græsland og skov, ligesom der vil være skov, sandgrave og mudderhuller.

- I zoo-verdenen er der ofte meget lidt plads til dyrene, men i Knuthenborg oplevede jeg et sted med den omvendte filosofi. Her går personaler meget op i at bygge et elefantanlæg med de allerbedste forhold, inklusive at give dyrene den plads, de har brug for, for at tage dem tilbage til deres rødder, siger Alan Roocroft.

- Det her anlæg har potentiale som et "next generation"-anlæg til pensionering af cirkuselefanter. Der er nemlig mange cirkuselefanter i Europa, og flere og flere lande forbyder vilde dyr i cirkus. Derfor kan Knuthenborgs anlæg i fremtiden blive et forbillede for andre institutioner i Europa, der skal bygge noget lignende.

De fire cirkuselefanter forventes at leve i yderligere 30 år, og for Knuthenborg er det en stor forpligtigelse at tage imod elefanter. Driften af et kommende elefantanlæg vil løbe op i omkring to millioner kroner om året, mens der også skal ansættes en række dyrepassere til at tage sig godt af elefanterne.

Udbuddet løber til 30. september, og staten forventer, at en aftale kan underskrives med de kommende ejere 21. oktober. Elefanterne bliver overdraget gratis til de nye ejere.

Ramboline, der hørte til i Cirkus Trapez, står i grønne omgivelser og bliver her fodret af Alan Roocroft. Foto: Knuthenborg Safaripark
Den amerikanske elefantekspert Alan Roocroft er her i samtale med elefantpasseren i Cirkus Arena. Foto: Knuthenborg Safaripark
  • Chefzoolog Rasmus Nielsen og administrerende direktør Christoffer Knuth lytter til Alan Roocroft, der er en af verdens førende elefanteksperter. Foto: Knuthenborg Safaripark
  • Ramboline, der hørte til i Cirkus Trapez, står i grønne omgivelser og bliver her fodret af Alan Roocroft. Foto: Knuthenborg Safaripark
  • Den amerikanske elefantekspert Alan Roocroft er her i samtale med elefantpasseren i Cirkus Arena. Foto: Knuthenborg Safaripark
Annonce
Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Lolland

Efter voldsom brand: Militærmuseum genopstår

Annonce
Annonce
Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

112

Bil i brand på motorvejen

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Sport

Triumf i Silkeborg - perfekt slutspilsstart for NFH

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan

Lokal nyt

Venstre vil forlænge grænsekontrollem