cookie-og-privatlivspolitik
Chefzoolog Rasmus Nielsen og administrerende direktør Christoffer Knuth lytter til Alan Roocroft, der er en af verdens førende elefanteksperter.

3

Billeder

Chefzoolog Rasmus Nielsen og administrerende direktør Christoffer Knuth lytter til Alan Roocroft, der er en af verdens førende elefanteksperter.
Foto: Knuthenborg Safaripark

Lolland

Et elefantanlæg i verdensklasse

Hvis Knuthenborg vinder udbuddet om elefanterne, bliver anlægget på 150.000 kvadratmeter og en stald på over 2.000 kvadratmeter. Det bliver dermed et af de største anlæg i Europa.
11. september 2019 kl. 06:43 Af Palle Nevad Frandsen

KNUTHENBORG Det er to særdeles erfarne herrer, som Knuthenborg Safaripark har hyret til at hjælpe med et måske kommende elefantanlæg i parken. Amerikaneren Alan Roocroft, der er en af verdens førende elefanteksperter, er sammen med videnskabelig direktør i Københavns Zoo, Bengt Holst, blevet de to første konsulenter på projektet.

De to har tidligere stået for udviklingen af elefantanlægget i Københavns Zoo, der åbnede i 2008, og skal rådgive Knuthenborg i processen med et anlæg, som kan huse de fire pensionerede cirkuselefanter. Den lollandske safaripark er foreløbig den eneste, der har budt ind på at overtage elefanterne fra Cirkus Arena og Cirkus Trapez.

- Vi har et stort ønske om at overtage elefanterne og har en masse uudnyttet plads, hvor vi kan sikre dyrenes velfærd. Nu er næste skridt selve ansøgningsprocessen, der kræver et stærkt hold af eksperter for at bygge et elefantanlæg i absolut verdensklasse - et helt unikt anlæg i Europa, siger chefzoolog i Knuthenborg Safaripark, Rasmus Nielsen.

Hvis Knuthenborg vinder udbuddet om elefanterne, bliver anlægget på 150.000 kvadratmeter og en stald på over 2.000 kvadratmeter. Det bliver dermed et af de største anlæg i Europa. Elefanterne får sø, græsland og skov, ligesom der vil være skov, sandgrave og mudderhuller.

- I zoo-verdenen er der ofte meget lidt plads til dyrene, men i Knuthenborg oplevede jeg et sted med den omvendte filosofi. Her går personaler meget op i at bygge et elefantanlæg med de allerbedste forhold, inklusive at give dyrene den plads, de har brug for, for at tage dem tilbage til deres rødder, siger Alan Roocroft.

Annonce

-  Det her anlæg har potentiale som et "next generation"-anlæg til pensionering af cirkuselefanter. Der er nemlig mange cirkuselefanter i Europa, og flere og flere lande forbyder vilde dyr i cirkus. Derfor kan Knuthenborgs anlæg i fremtiden blive et forbillede for andre institutioner i Europa, der skal bygge noget lignende.

De fire cirkuselefanter forventes at leve i yderligere 30 år, og for Knuthenborg er det en stor forpligtigelse at tage imod elefanter. Driften af et kommende elefantanlæg vil løbe op i omkring to millioner kroner om året, mens der også skal ansættes en række dyrepassere til at tage sig godt af elefanterne.

Udbuddet løber til 30. september, og staten forventer, at en aftale kan underskrives med de kommende ejere 21. oktober. Elefanterne bliver overdraget gratis til de nye ejere.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tilbage i trædemøllen 01. august 2021 kl. 23.41

AF: JOHN WENNERWALD

10 år siden 26. juli 2021 kl. 08.40

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

Annonce

ANNONCE