cookie-og-privatlivspolitik
Bo Rasmussen er ved at sætte skilte op på de to nye sheltere ved Hirbosøerne. Igen i år kommer flere nye shelterpladser til på Lolland-Falster, og der er allerede godt gang i bookingerne.

3

Billeder

Bo Rasmussen er ved at sætte skilte op på de to nye sheltere ved Hirbosøerne. Igen i år kommer flere nye shelterpladser til på Lolland-Falster, og der er allerede godt gang i bookingerne.
Foto: Claus Hansen

Lolland

Et kæmpe hit at sove i shelter

Hirbosøerne har fået shelterplads og er klar til sommerens turister.
16. maj 2021 kl. 17:20 Af Palle Nevad Frandsen

RØDBYHAVN Turister med hang til lystfiskeri og overnatning næsten på naturens betingelser kan nu rykke ind ved Hirbosøerne i Rødbyhavn. Her er to nye sheltere blevet opstillet gennem Naturlandet Lolland-Falster, og når man booker en overnatning, kan man også med det samme købe et dagskort til fiskeri i den smukke sø.

Shelterpladsen er den seneste, der er kommet til på Lolland-Falster, men der bliver hele tiden etableret nye pladser, og fælles for rigtig mange af dem er, at de kan bookes online.

- Vi har oplevet en kæmpe efterspørgsel på at booke en shelterplads i forvejen, så folk ved, at der er reserveret plads, fortæller projektleder Bo Rasmussen fra Naturlandet Lolland-Falster.

Sidste år gik man i gang med online-bookingen, og idéen er, at de foreninger, som passer shelterpladserne, får del i indtægterne fra udlejningen. På den måde kan mange af Lolland-Falsters små foreninger skabe lidt ekstra økonomi til foreningskassen. Det er noget, som eksempelvis mange af de små havne nyder godt af.

Ved Hirbosøerne er det den lokale sportsfiskerforening, som står for at passe pladsen, og de kan se frem til en shelterplads med plads til bål, salg af brænde og eget multtoilet, når pladsen står helt færdig. Toilettet forventes dog først at kunne tages i brug 1. juni.

Annonce

Det er ikke kun Naturlandet Lolland-Falsters shelterpladser, man kan finde online. Alle, der har en shelter i baghaven, som de gerne vil udleje til turister, kan få lov at komme med på listen.

- Man bestemmer selv, hvor stor service man vil tilbyde. Nogle steder kan man eksempelvis tilkøbe morgenmad, der kan være wi-fi eller helt andre tilbud, som man kan vælge, når man booker sin shelterplads, fortæller Bo Rasmussen.

Erfaringen fra sidste år viser, at langt de fleste blot booker en enkelt nat i hver shelter, så går turen videre til et andet sted i lokalområdet - men ønsker man at blive længere, og er der plads, kan man sagtens booke overnatning flere dage i træk.

Naturlandet Lolland-Falster har også lavet samarbejde med fire campingpladser, to på Lolland og to på Falster, som i denne sæson vil tilbyde overnatning i sheltere. Her vil prisen dog være højere end på de små pladser, da campingpladserne har flere tilbud med i prisen til sine gæster.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE