Annonce
Lolland

Et kæmpe hit at sove i shelter

Bo Rasmussen er ved at sætte skilte op på de to nye sheltere ved Hirbosøerne. Igen i år kommer flere nye shelterpladser til på Lolland-Falster, og der er allerede godt gang i bookingerne. Foto: Claus Hansen

Hirbosøerne har fået shelterplads og er klar til sommerens turister.

RØDBYHAVN Turister med hang til lystfiskeri og overnatning næsten på naturens betingelser kan nu rykke ind ved Hirbosøerne i Rødbyhavn. Her er to nye sheltere blevet opstillet gennem Naturlandet Lolland-Falster, og når man booker en overnatning, kan man også med det samme købe et dagskort til fiskeri i den smukke sø.

Shelterpladsen er den seneste, der er kommet til på Lolland-Falster, men der bliver hele tiden etableret nye pladser, og fælles for rigtig mange af dem er, at de kan bookes online.

- Vi har oplevet en kæmpe efterspørgsel på at booke en shelterplads i forvejen, så folk ved, at der er reserveret plads, fortæller projektleder Bo Rasmussen fra Naturlandet Lolland-Falster.

Sidste år gik man i gang med online-bookingen, og idéen er, at de foreninger, som passer shelterpladserne, får del i indtægterne fra udlejningen. På den måde kan mange af Lolland-Falsters små foreninger skabe lidt ekstra økonomi til foreningskassen. Det er noget, som eksempelvis mange af de små havne nyder godt af.

Ved Hirbosøerne er det den lokale sportsfiskerforening, som står for at passe pladsen, og de kan se frem til en shelterplads med plads til bål, salg af brænde og eget multtoilet, når pladsen står helt færdig. Toilettet forventes dog først at kunne tages i brug 1. juni.

Det er ikke kun Naturlandet Lolland-Falsters shelterpladser, man kan finde online. Alle, der har en shelter i baghaven, som de gerne vil udleje til turister, kan få lov at komme med på listen.

- Man bestemmer selv, hvor stor service man vil tilbyde. Nogle steder kan man eksempelvis tilkøbe morgenmad, der kan være wi-fi eller helt andre tilbud, som man kan vælge, når man booker sin shelterplads, fortæller Bo Rasmussen.

Erfaringen fra sidste år viser, at langt de fleste blot booker en enkelt nat i hver shelter, så går turen videre til et andet sted i lokalområdet - men ønsker man at blive længere, og er der plads, kan man sagtens booke overnatning flere dage i træk.

Naturlandet Lolland-Falster har også lavet samarbejde med fire campingpladser, to på Lolland og to på Falster, som i denne sæson vil tilbyde overnatning i sheltere. Her vil prisen dog være højere end på de små pladser, da campingpladserne har flere tilbud med i prisen til sine gæster.

Ved Hirbosøerne kommer også et multtoilet. Der er gjort klar, men selve toilettet er endnu ikke sat op. Det vil dog ske snart, fortæller Bo Rasmussen. Foto: Claus Hansen
Sidste år var det Errindlev, der fik shelterplads med plads til bål og hygge for turisterne. Naturlandet Lolland-Falster har sikret, at der er masser af sheltere til rådighed i hele landsdelen, og de kan alle bookes online. Foto: Jan Knudsen
  • Bo Rasmussen er ved at sætte skilte op på de to nye sheltere ved Hirbosøerne. Igen i år kommer flere nye shelterpladser til på Lolland-Falster, og der er allerede godt gang i bookingerne. Foto: Claus Hansen
  • Ved Hirbosøerne kommer også et multtoilet. Der er gjort klar, men selve toilettet er endnu ikke sat op. Det vil dog ske snart, fortæller Bo Rasmussen. Foto: Claus Hansen
  • Sidste år var det Errindlev, der fik shelterplads med plads til bål og hygge for turisterne. Naturlandet Lolland-Falster har sikret, at der er masser af sheltere til rådighed i hele landsdelen, og de kan alle bookes online. Foto: Jan Knudsen
Annonce
Lolland

Rystet sundhedsplejerske: - Hun ser jo ud som om, hun er lukket ned

Lolland

Fingrene væk! Turister vader ind og smadrer marken

Annonce
Annonce
Lolland

Rystet sundhedsplejerske: - Hun ser jo ud som om, hun er lukket ned

Guldborgsund

Havde kæmpe planer for området: Nu er det sat til salg

112

Blev opdaget: Solgte narko på byens torv midt om dagen

Indland

Boligmarkedet er stadig på lavt blus efter marts-fremgang

Lokal nyt

Nyhed om præsts død har ramt hende hårdt: Han ringede hjem hver dag

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Lolland

Fingrene væk! Turister vader ind og smadrer marken

Guldborgsund

Kolleger i sorg: Lokal sognepræst død

Guldborgsund

Lokal vinder guld ved stor konkurrence

Sport

Bliver den største nogensinde på Lolland-Falster

Indland

Kongeparret fortsætter forårstradition på Fredensborg Slot

Guldborgsund

Tyve løb med hele overskuddet

Stubbekøbing

Sne over Lolland-Falster? Hvid nedbør rammer Sydhavsøerne

Guldborgsund

Efter påsat brand: Ejendomsmægler flytter hjem igen

Indland

Politi: Kan tage måneder at finde brandårsag i Børsen

Leder

Dragernes vagtskifte

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Yngste nogensinde: 18-årige David gør lynkarriere

Guldborgsund

- Det er en prøveballon, mener Dølle-formand

112

Mand er død efter frontalt sammenstød med lastbil

Lolland-Falster

Efter kæmpe-brand: Nu hænger den i en tynd tråd

112

Sprut-tyv tilbageholdt: Så blev han tosset

Indland

Se videoen: Ikonisk bygning i København er i flammer

Politik

Overbevisende sejr efter kampvalg: Han er ny formand for Nye Borgerlige