cookie-og-privatlivspolitik
Med bugserbåde fra nordwalisiske Holyhead Towing foran og bagved blev Simson "danset" ud gennem molehovederne i Rødbyhavn.
Med bugserbåde fra nordwalisiske Holyhead Towing foran og bagved blev Simson "danset" ud gennem molehovederne i Rødbyhavn.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Et kvarters dans med tonstung gravemonster

Torsdag formiddag blev den flydende gravemaskine "Simson" bugseret ud af havnen mellem to færgeafgange.
13. november 2020 kl. 16:50 Af John Karlsen

Annonce

RØDBYHAVN Den ene færge havde forladt færgehavnen i Rødbyhavn, og i mellemtiden var Scandlines' "Deutschland" på vej mod Rødbyhavn.

Med næste færge i sigte begyndte de sidste forberedelser til torsdag formiddag at få bugseret det store gravefartøj "Simson" ud af havnen i Rødbyhavn og hen til det sted øst for byen, hvor den i den kommende tid skal stå for uddybningen til den arbejdshavn, der skal bruges under arbejdet med at bygge Femern Bælt-forbindelsen.

Efterhånden var "Deutschland" nået gennem molehovederne, og to bugserbåde fra Holyhead Towing lod med dyb motorbrummen forstå, at de var klar. Så snart færgen lå sikkert inde i færgelejet, startede de tre fartøjer turen gennem havnebassinet: Der var et kvarter til jobbet, inden færgen skulle ud igen.

Med den ene bugserbåd skubbende bagpå, og den anden trækkende foran, blev "Simson" styret sikkert mod molehovederne - og nåede akkurat igennem og lidt til side, inden færgen klokken 10.57 gled ud af færgelejet og kunne gennemføre sin planmæssige sejlads.

Med til flåden til uddybning af havnen hører også et par store russiske bugserbåde, der skal håndtere de pramme, det opgravede materiale skal flyttes med.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

john brædder ønsker at folk… 24. november 2020 kl. 09.12

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen hjælper minkavlere 22. november 2020 kl. 21.48

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: NILS JØRGENSEN

Torvet Nykøbing 16. november 2020 kl. 16.03

AF: JOHN WENNERWALD

Goddag til kontantløst samfund 15. november 2020 kl. 21.43

Annonce