cookie-og-privatlivspolitik
Westierne Camille og Dumle finde sig i snoren. Camille er i løbetid, og selvom Dumle ikke selv er interesseret, passer han på sin ven, når andre hanhunde nærmer sig.

13

Billeder

Westierne Camille og Dumle finde sig i snoren. Camille er i løbetid, og selvom Dumle ikke selv er interesseret, passer han på sin ven, når andre hanhunde nærmer sig.
Foto: Claus Hansen

Lolland

Et paradis for hundesnuder

BILLEDSERIE: Hundeskov fylder tre år og er en succes
17. april 2019 kl. 18:40 Af Birgitta Andersen

Annonce

MARIBO Det ligner Paradisets Have med blomstrende frugttræer og udsigt til Nørresø. Tilsætter man godbidder, en skøn sump med masser af mudder og gode legekammerater, der også elsker at løbe med tungen ud af munden efter en pind, så har man et paradis for hundesnuder.

Sådan et sted er hundeskoven i Maribo. Den blev åbnet af Holger Schou Rasmussen og borgmesterhunden Willy 29. april 2016, og siden er den blevet en stor succes blandt hundeejere fra nær og fjern.

- Klokken 10 er der fyldt med hunde hver dag, og sådan en lørdag kan der sagtens være samlet en 15-20 hunde. En dag var her så mange, at vi måtte opgive at tælle, fortæller Tove Hoffmann, der har den aldrende golden retriever Siska med.

Mange af hundeejerne er kommet i skoven siden starten.

- Vi har flere hunde, der er kommet her siden hvalpetiden, siger Ingrid Stormbirk, der ejer Skt. Bernharden Chili.

Alle er enige om, at hundeskoven er en skøn oase midt i byen og roser Lolland Kommune for at holde den pænt ryddet og slået. I starten var der ikke mulighed for at gå en rundtur i skoven, men en mand fra kolonihaverne vidste, at der lå et sumpet område.

- Det ryddede han, og så kunne vi alle gå der. Hundene elsker det. Men de er jo ikke rene, når de kommer ud derfra, siger Mette Vendelbo, der har golden retrieveren Sherry.

Ejeren af de to kridhvide westies Camille og Dumle, Vini Henningsen, sukker.

- Mine ligner skotter, når de har været derinde.

Der er dog stadig ønsker til forbedringer.

- Vi kunne godt tænke os, at hegnet var mere finmasket, så de helt små hunde ikke løber ud. For den lille hundeskov gror til med brombær, siger Bianca MIkkelsen, der ejer old english bulldoggen Osvald.

Også en vandpost, en ryddet sti på langsiden ud mod banen, en aktivitetsbane til hundene, en sluse ved indgangen ud mod banen, bedre signalering om passerende tog, en fodgængerovergang ved Jysk og bedre skiltning til hundeskoven er på ønskelisten.

Men alt i alt er de glade for, at Lolland Kommune lavede en hundeskov - et paradis for hundesnuder, hvor både to- og firbenede får nye venner.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Myndighederne med hovedet i busken 21. august 2019 kl. 16.09

AF: FREDDI HANSEN

"Ugeavis lagt for had" 20. august 2019 kl. 21.02

AF: JOHN WENNERWALD

Forbyd lattergas 18. august 2019 kl. 22.18

AF: BJARKE ROSENKILDE

I begrebsforvirringens golde favn. 18. august 2019 kl. 12.47

AF: LARS RASMUSSEN

Solceller omkring Grænge landsby 15. august 2019 kl. 18.53

AF: LEIF A. JENSEN

Stem, som I plejer og… 13. august 2019 kl. 18.53

Annonce