cookie-og-privatlivspolitik
Onsdag 9. december i tidsrummet klokken 15-18.30 kan man henvende sig i kirken og sikre sig pladser til den af de tre gudstjenester, man helst vil deltage i, 24. december.
Onsdag 9. december i tidsrummet klokken 15-18.30 kan man henvende sig i kirken og sikre sig pladser til den af de tre gudstjenester, man helst vil deltage i, 24. december.
Foto: Mogens Warrer

Lolland

Få "fribillet" til juleaften

Man skal sikre sig plads på forhånd i Sankt Nikolai Kirke.
22. november 2020 kl. 09:57 Af Marianne Knudsen

NAKSKOV For kirkegængerne i Nakskov begynder juleaften i år allerede onsdag 9. december. Den dag kan man nemlig hente "fribilletter" til juleaftens tre gudstjenester i Sankt Nikolai Kirke.

I tidsrummet klokken 15-18.30 skal man henvende sig i kirken og sikre sig pladser til den af gudstjenesterne, man helst vil besøge. Hver familie kan få maksimalt seks pladser.

Som mange andre steder har kirkens menighedsråd stillet sig spørgsmålet om, hvordan det skal tackle den traditionelt store tilstrømning til kirkerne juleaften i et år med corona.

- I Sankt Nikolai Kirke i Nakskov, som er en af landsdelens største og derfor må rumme flest mennesker, er man nok bedre stillet end mange andre.

- Reelt har vi kvadratmeter nok til at lukke op mod 500 ind ad gangen, men så let er det ikke, siger menighedsrådsformand Mogens Warrer.

Annonce

- Vi skal også kunne placere dem med den krævede afstand og helst også, så kirkegængerne kan opleve, at de er til gudstjeneste, og vi vil meget nødig stå i den situation, at der om eftermiddagen står familier med børn ved hånden som ikke kan komme ind, fordi alle pladser er besat.

- Derfor skal folk på forhånd ud og sikre sig, at der er plads, når de kommer, siger formanden.

Om formiddagen 24. december klokken 10.30 holdes en normal julegudstjeneste ved sognepræst Lars Mynster. Her synger menigheden med på julesangene, og derfor skal der holdes større afstand. Man forventer at få plads til cirka 200 der.


Afkortede gudstjenester

Om eftermiddagen har sognepræst Jesper Vigant tilbudt at holde to afkortede julegudstjenester, eller -andagter om man vil, klokken 13.30 og 15. De vil vare en halv times tid, og her vil kirkens kammerkor og kirkesangere stå for sangen. Og fordi menigheden ikke skal synge, kan der lukkes mange flere ind.

Man regner med i hvert fald 300 til hver af de to juleandagter, så kirken samlet kan tilbyde i hvert fald 600 pladser. I 2019 deltog over 900 mennesker i de to julegudstjenester.

Annonce

- Vi ved, der er kirker, som er langt hårdere ramt pladsmæssigt, så vi håber at kunne tilfredsstille langt de fleste. Billetter, der ikke afhentes 9. december, vil kunne hentes på kirkekontoret efterfølgende, siger Mogens Warrer.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE