cookie-og-privatlivspolitik
Aicha på 10 år har længe drømt om at få en bluse med Toga Live World-spillet. Den kan man kun finde i udlandet - og i skatkammeret i Maribo. Mor Karina og Sanna fra Familiestøtten kunne tage del i glæden over fangsten.

2

Billeder

Aicha på 10 år har længe drømt om at få en bluse med Toga Live World-spillet. Den kan man kun finde i udlandet - og i skatkammeret i Maribo. Mor Karina og Sanna fra Familiestøtten kunne tage del i glæden over fangsten.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Familier gik på skattejagt i tøjbunkerne

1.200 kilo tøj blev udleveret til udsatte familier.
14. oktober 2021 kl. 19:20 Af Birgitta Andersen

MARIBO I de sidste par dage har Familiestøtten, Celf og Lolland Kommune samlet tøj ind i Celfs lokaler på C.E. Christiansens Vej i Maribo.

Onsdag åbnede de så for udlevering til lokalområdets udsatte familier, så de kunne få vintergarderoben på plads.

- Der er altså noget ret godt tøj her, lød det med kendermine fra lille Aicha på otte år, der hurtigt fandt flere skatte i bunkerne.

- Jeg kan godt lide genbrugstøj. Så kan man finde noget, der ikke er så mange andre, der har, sagde hun med et stort smil.

Lollikkerne har de seneste par dage indleveret tøj til indsamlingen. På blot tre dage er der indleveret 1.200 kilo tøj.

Annonce

- Meget af det er næsten nyt. Noget sidder der stadig mærker i, sagde Gitte Piil Petersen fra Børn, Unge & Familie i Lolland Kommune.

- Folk fornemmer, at det går til lokale familier, der har det svært. De ser ikke bare mig køre væk med tøjet. Det betyder noget, fortalte Sanna Rasmussen fra Familiestøtten.

Det er første gang, Lolland Kommune og Celf går i samarbejde med Familiestøtten om en tøjindsamling og -udlevering. Men ikke sidste.

- Det betyder meget for de her familier, at det er gratis at hente. Selv genbrugsbutikkerne kan være dyre, hvis du er mor til fire børn, forklarede Sanna Rasmussen.

I bunkerne kunne man både finde udklædningstøj til babyer, strutskørter til små prinsesser, rulleskøjter til de større børn, pailletkjoler og smarte tasker til mor og en pakke med spritnye underhørmere til far. Meget af det donerede var fra dyre mærker som Nümf, Danefæ og Mikael Kors.

Annonce

- Jeg har fundet et par Tommy Hilfiger-bukser, strålede Mynte Romme på 10 år, der omvendt ikke var imponeret over en sort skindjakke. Skind-looket er yt igen.

- Jeg synes, alle forældre bør få lov til at opleve deres børn finde det, de lige har gået og drømt om på den måde, siger Aichas mor Karina Hviid fra Nykøbing.

Planen er nu, at tøjindsamlingen vender tilbage næste år, når forårsgarderoben skal opdateres.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: KIM EGELUND

Bevidst brud af lokalplanen . 22. oktober 2021 kl. 10.21

AF: BOB NIELSEN

Uanstændig magtfuldkommenhed. 22. oktober 2021 kl. 08.09

AF: LINDA SOMMER

Historien bag ”Kultur på recept” 22. oktober 2021 kl. 06.37

AF: TOM AHLQVIST

Helhedsplaner og disses proces. 18. oktober 2021 kl. 13.10

AF: JOHN WENNERWALD

Vi kan mere 17. oktober 2021 kl. 22.02

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

Annonce

ANNONCE