cookie-og-privatlivspolitik
Der, hvor turistbureauet havde til huse før, er der nu sat glasvægge op, så rummet er inddelt i kontorer.

41

Billeder

Der, hvor turistbureauet havde til huse før, er der nu sat glasvægge op, så rummet er inddelt i kontorer.
Foto: Anders Knudsen

Lolland

Fandt det blanke vand under det gamle gulv

BILLEDSERIE: Lolland Kommunes Børn & Unge-sektor flytter ind i det gamle rådhus mandag. Men noget har drillet.
22. oktober 2020 kl. 14:10

Annonce

MARIBO Når man træder ind i det nyrenoverede rådhus på torvet i Maribo, er det ikke lige til at se, at kommunens medarbejdere flytter ind på mandag.

- Det skal vi nok nå. Der er tre arbejdsdage til at få styr på det sidste. Men ja, vi er presset helt op til deadline, siger projektleder og kommunens byggetekniker Gitte Nørregaard Winther.

For 14 dage siden løb projektet, der ellers fulgte tidsplanen, ind i uventede problemer i rådhusets stueetage - der, hvor der tidligere var turistbureau.

Her lå der et flot, gammelt bræddegulv, der muligvis kunne dateres helt tilbage til rådhusets opførelse i 1857.

- Vi havde radiatorerne af for at male bagved. Da de så kom på igen, skulle vi trykprøve systemet. Vi kunne jo se, at der ikke var tryk på, og at vandet forsvandt. Men hvor blev det dog af?, fortæller Gitte Nørregaard Winther, der får et træt udtryk i ansigtet.

For de fandt vandet, da de løftede gulvbrædderne.

- Under gulvet var der et rum på cirka 40 centimeter. Her stod der blankt vand. Det viser sig, at der var en skjult rørskade under gulvet. Men hvor?

Der blev lavet stikprøver uden fund. Så endnu en trykprøve blev igangsat.

- Så skete skaden én gang til. Så vi måtte have hele gulvet op og lægge et nyt, fortæller projektlederen.

Kommunen er forsikret mod den slags skjulte rørskader. Men hvad værre var, at hele projektet blev forsinket.

- Vi måtte rokere rundt på håndværkerne, så de lavede noget andet først, mens vi fik skiftet hele rørstrengen. Det var bare lige det, der ikke måtte ske. Noget værre roderi, sukker Gitte Nørregaard Winther.

Uheldet har presset projektet lige til sidste minut. Tirsdag var panelerne stadig våde af maling, mens rengøringen gjorde klar til, at møblerne kunne rykke ind onsdag. VVS-arbejde var der stadig en masse af - blandt andet fordi kompositpladerne til toppen af cisternerne er strandet i Spanien. Og en glasvæg havde fået en revne under transport, så den skal eftermonteres.

Rådhuset bærer præg af, at det er Børn & Unge-sektoren, der flytter ind. Sektoren har mange sensible sager, og derfor er rådhuset nu sikret med adgangskontrol, tyverialarmer og kameraer over alt. Mødelokalernes glasvægge skal have eftermonteret folie, så møderne kan være private samtidig med, at dagslyset slippes ind i midten af det mørke, firkantede rådhus.

At lave moderne kontorforhold i en fredet bygning har især givet udfordringer i byrådssalen, hvor den gamle stuk skulle bevares.

- Så vi kunne ikke sætte lyddæmpende lofter op. Derfor er løsningen blevet nogle akustikplader på væggene og så en kæmpe glasvæg, der deler rummet i to uden at ødelægge indtrykket, forklarer Gitte Nørregaard Winther.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Traditioner ændres i år 29. november 2020 kl. 22.13

AF: LINDA SOMMER

Brint er fremtidens grønne energi 28. november 2020 kl. 11.04

AF: MARTIN WOUTERS

john brædder ønsker at folk… 24. november 2020 kl. 09.12

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen hjælper minkavlere 22. november 2020 kl. 21.48

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

Annonce