cookie-og-privatlivspolitik
I Børnehuset Skovgårdsvej har legestativet i tilsynet 5. juni 2019 fået konstateret alvorlige fejl ved både rutsjebanen, halvtaget og brandmandsstangen. Flere af fejlene blev allerede påpeget i tilsynet i 2017.
I Børnehuset Skovgårdsvej har legestativet i tilsynet 5. juni 2019 fået konstateret alvorlige fejl ved både rutsjebanen, halvtaget og brandmandsstangen. Flere af fejlene blev allerede påpeget i tilsynet i 2017.

Lolland

Farlige legeredskaber skal fjernes fra legepladser

- Jeg vil hellere have, at der ikke står et legeredskab, end at der står et legeredskab, hvor man kan komme til skade, siger sektorchef i Skole og Dagtilbud.
08. oktober 2019 kl. 16:08 Af Rikke Folm Berg

Annonce

LOLLAND - Det er på ingen måde acceptabelt, at en legeplads ikke er sikker.

Sådan lød det i Folketidende lørdag 5. oktober fra Espen Fossar Andersen, sektorchef for Skole og Dagtilbud i Lolland Kommune. Ordene faldt på baggrund af de seneste års lovpligtige tilsyn, som i stort omfang har kasseret legepladser på skoler og i dagtilbud i kommunen.

Det rejser spørgsmålet, hvad skoler, sfo'er, børnehaver og vuggestuer skal gøre, hvis de har svært at finde pengene i deres budgetter til at få renoveret eller udskiftet legeredskaberne. Mens de i øvrigt afventer udfaldet af Børne- og Skoleudvalgets anlægsønske til budget 2020 om seks millioner kroner over en tre-årig periode til at sætte i stand og købe nyt for på legepladserne.

- Hvis en skole eller et dagtilbud får at vide, at der er legeredskaber på legepladsen, som er sikkerhedsmæssigt uforsvarlige, skal der handles. Vi kan ikke have børn, der kommer til skade, siger sektorchef for Skole og Dagtilbud Espen Fossar Andersen.

Ifølge sektorchefen kan mangel på penge ikke forklare mangel på handling.

- Der er ingen undskyldning for at have legeredskaber på legepladsen, som ikke er sikre at benytte. Hvis de er farlige, skal de enten forsegles eller fjernes fuldstændig, siger han.

- Jeg vil hellere have, at der ikke står et legeredskab, end at der står et legeredskab, hvor man kan komme til skade, understreger Espen Fossar Andersen.

Den holdning deler legepladsinspektør Helle Kjørup.

- Det er vigtigt at få det væk, der ikke dur, og hvis der ikke penge til at købe nyt, må man acceptere det. Det er bedre med ingen legeskaber, end at der falder en bom ned i hovedet på børnene, siger Helle Kjørup.

Hun håber, at introduktionen af farvemarkeringer i sort, rød og gul af fejl og mangler i tilsynsrapporterne i 2019 vil hjælpe skoler og dagtilbud til at få rettet op i prioriteret rækkefølge. De vigtigste fejl at adressere, er de sort-markerede, som er fejl med risiko for svære kvæstelser eller død til følge, hvor fejlen bør rettes, inden legeredskabet tages i brug.

En enkelt rapport plukket ud af bunken af tilsyn fra sommeren 2019 viser, at sort-markerede fejl for eksempel findes på legeredskaber i Børnehuset Skovgårdsvej i Nakskov. Det gælder blandt andet for rutsjebanen, halvtaget og brandmandsstangen på et legestativ, hvor revner og sprækker giver risiko for kvælning, hvis eksempelvis en anoraksnor sætter sig fast.

Det har desværre ikke været muligt at få fat i lederen af Børnehuset Skovgårdsvej og få en kommentar.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

AF: JOHN WENNERWALD

Landbruget når ikke målet 09. februar 2020 kl. 21.34

AF: BERIT BECH

Foreningshus eller skoleskyderi 05. februar 2020 kl. 15.06

AF: PETER LUNDSGAARD

Skoleskyderi på Madeskovskolen? 05. februar 2020 kl. 14.34

Annonce