cookie-og-privatlivspolitik
Det var den mindste årgang på hhx og htx i mange år, men også den sejeste, der blev sagt farvel til lørdag.

9

Billeder


Foto: Flemming Keith Karlsen

Lolland

Farvel til den mindste og også den sejeste årgang

BILLEDSERIE: Translokation hos hhx og htx i mindre rammer.
29. juni 2020 kl. 17:10 Af Peter Gade

Annonce

NAKSKOV Der plejer at være gjort klar i Nakskov Teatersal, når Celf indkalder til den årlige translokation for hhx- og htx-studenter.

Det var ikke tilfældet i år, hvor begivenheden lørdag var flyttet til mere beskedne rammer i afsnit 5 på Campus Nakskov. Flytningen skyldtes den usædvanligt lille årgang med kun 12 afgangselever i to klasser.

Men selv om der var tale om den mindste årgang, fremhævede rektor Charlotte Maegaard Kristiansen årgangen som den sejeste.

- Det har været en vej med forhindringer og udfordringer for os allesammen. Forskellige lærere undervejs, mange klassekammerater, som er stoppet, inden de nåede i mål og så - lige i opløbet - hjemsendelse, nødundervisning og en anderledes eksamensperiode. Men I er de seje. I nåede i mål, fremhævede rektor.

Henvendt til hhx sagde Charlotte Maegaard, at blot fem var tilbage til sidst.

- I startede flere, men efter 1. g var klassen blevet meget mindre. Vi var i tvivl om, hvad vi skulle stille op. Skulle vi opløse klassen eller fortsætte. Jeg var mest til det sidste, men det projekt kunne jo kun lykkes, hvis I også var med ombord. Og det har I været. Ikke alle mand, alle dage med lige meget flid, men I sidder her alle i dag med hue på.

- Jeg har med stor glæde og beundring set, hvordan I har taget jer af hinanden. I har skrevet til hinanden om morgenen. Mindet hinanden om lektier og hjulpet hinanden med det, som var fagligt svært. I har gjort et stort arbejde for at holde sammen på den lille klasse. Og I har sammen en stor aktie i, at I alle fem sidder her i dag.

De tilbageblevne, der holdt ud blandt htx'erne, kaldte rektor for de mest vedholdende og seje.

- I har haft mange forskellige undervisere. Det har ikke altid været nemt. I har holdt ud, holdt ved og holdt sammen, sagde Charlotte Maegaard.

- Jeres skolegang har været en speciel oplevelse med corona-nedlukning. I har vist enestående omstillingsparathed, sagde Campus-koordinator Thomas Østergaard i sin tale til de unge.

Klik/tryk på billedet herover for at se flere billeder.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

AF: JOHN WENNERWALD

Skinner frem for bus 28. juni 2020 kl. 23.26

Annonce