cookie-og-privatlivspolitik
Mogens Nilsson har været formand for Lolland Industri- og Håndværkerforening i 18 år og næstformand i syv år - samlet 25 år.

2

Billeder

Mogens Nilsson har været formand for Lolland Industri- og Håndværkerforening i 18 år og næstformand i syv år - samlet 25 år.
Foto: Anders Knudsen

Lolland

Farvel til formanden

Mogens Nilsson gik onsdag af som formand for Lolland Håndværker- og Industriforening.
27. februar 2020 kl. 16:30 Af Birgitta Andersen

Annonce

MARIBO I 19 år har Håndværker- og Industriforeningen i Maribo haft en meget aktiv formand. Entreprenør Mogens Nilsson har kæmpet indædt for sine medlemmer - de mellemstore håndværker- og industrivirksomheder - med en stålvilje, der også har givet gode resultater.

Men onsdag aften var det slut. Formanden takkede efter flere års tilløb af på generalforsamlingen.

- Elin (Mogens Nilssons hustru, red.) og jeg har talt om, at det ville være passende nu. Det skal ikke udskydes længere, sagde Mogens Nilsson, der træder til side, så nye kan komme til.

- Jeg føler, at min person kan være en bremseklods for, at andre og nye talenter kan komme til og udvikle vores forening, sagde han til forsamlingen i sin sidste beretning.

Mogens Nilsson afleverede nøglerne til en "meget velhavende forening". Revisor og bestyrelsesmedlem Jan Buch aflagde senere på aftenen et flot regnskab. Egenkapitalen er på 2.689.174 kroner - 275.634 kroner mere end sidste år.

Men i regnskaberne for 2019 ses også nogle af fremtidens udfordringer for foreningen, der ved årets udgang talte 217 medlemmer - en mindre tilbagegang, der har kostet kontingentkroner.

- Det er lidt bekymrende, at vi ikke kan tiltrække yngre og nye virksomheder, som virkelig har brug for netværket. Dette må vi forsøge at ændre på, hvis vores forening skal kunne overleve fremtidens udfordringer, sagde Nilsson i sin beretning.

Her ridsede han de mange aktiviteter, som Lolland Håndværker- og Industriforening er med i. I modsætning til andre håndværker- og industriforeninger rundt om i landet er den lokale afdeling en ganske politisk en af slagsen. Den arbejder for at rådgive og forbedre medlemmernes vilkår inden for områder som offentlige udbud, nye reglementer og lærlingepladser. Samtidig involverer foreningen sig i den offentlige debat - eksempelvis om planlagte byggeprojekter i kommunen.

Foreningen har også en stor social netværksfunktion med mange årlige ture, kurser og arrangementer, engagement i lokale bestyrelser, udvalg og fonde samt lokalt ansvar for Varelotteriet.

Dette store arbejde er fordelt på bestyrelsesmedlemmerne i forskellige udvalg. Men nu bliver det altså uden Mogens Nilsson.

Den nye formand findes først, når bestyrelsen konstituerer sig, så navnet på den, der skal fylde de store sko ud efter Nilsson, kendes endnu ikke.

Da generalforsamlingen var ved at være til ende, var der end ikke blevet givet en buket blomster til den afgående formand. Men dirigent Lars Stuckert gav en forklaring.

- Mogens er et beskedent menneske og har frabedt sig tak. Men bestyrelsen har bemærket, at der er en anden person, der burde takkes, sagde han med et rævesmil.

Næstformand Flemming Petersen trådte op og hyldede Mogens Nilssons kone Elin.

- Vi har købt et slotsophold for to til Elin, og vi håber da, hun vælger at tage dig med. Du må meget gerne overbringe hende gaven med stor tak for, at hun ville undvære dig. Desuden vil vi gerne udnævne dig til æresmedlem af foreningen fra i dag, sagde han til en rørt Mogens Nilsson, der dernæst måtte acceptere stående ovationer fra forsamlingen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Efterslæbet bliver stort 05. april 2020 kl. 21.11

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

En folkelig sammenslutning 05. april 2020 kl. 19.36

AF: CARSTEN ANDERSEN

Nakskov kan ikke få hænderne ned 03. april 2020 kl. 16.44

AF: BIRGITT BJERRE

Cykelstier langs Sundruten… 01. april 2020 kl. 09.50

AF: BJARKE ROSENKILDE

Hjernevask, medierne,… 31. marts 2020 kl. 23.30

AF: JOHN WENNERWALD

Solidaritet når regningen kommer 29. marts 2020 kl. 20.35

Annonce